Antena Căutare

Proiect de lege privind alaptarea la san: Reclamele la lapte praf, interzise in maternitati

Bebelusii ar trebui hraniti cu lapte matern pentru mai mult timp pentru a fi sanatosi, sustin specialistii. Laptele praf ar trebui limitat in farmacii, iar reclamele la produsele care inlocuiesc laptele matern ar trebui interzise in maternitati si spitale, sustin ONG-urile din domeniu. Chiar Roberta Anastase recunoaste ca a avut anemii pentru ca a fost hranita cu lapte praf.



"Nu sunt un copil crescut cu lapte, mama nu a avut lapte, si de-a lungul timpului doctorii mi-au descoperit anemii. Imi doresc sa am copil", a marturisit Roberta Anastase.

Mai multe organizatii neguvernamentale au depus un proiect de lege care vizeaza interzicerea reclamelor pentru alimente si bauturi care ar putea inlocui laptele matern. In acelasi timp, se are in vedere educarea tinerelor mame pentru alaptarea la san a bebelusilor pentru mai mult timp.

Potrivit specialistilor, Romania are cei mai slabi indici de sanatate din Europa referitor la alaptare si la starea de nutritie a copilului.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

UPDATE! Descinderi in Bucuresti, Ilfov si Giurgiu: 13 persoane, suspectate de frauda bancara... Sute de angajati ai Postei Romane ameninta cu greva la sediul Ministerului Comunicatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x