Antena Căutare

Proiect: Invatamant obligatoriu de 10 ani

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a prezentat miercuri, dupa intalnirea cu sindicalistii din invatamant, cateva dintre punctele esentiale ale proiectului noi legi de baza din acest domeniu, cel mai important punct fiind cel legat de trecerea la invatamantul obligatoriu de stat de 10 ani.

O alta masura se refera la trecerea clasei a 9-a de la liceu la gimnaziu, ceea ce va duce la o scadere a abandonului scolar. Potrivit ministrului Funeriu, prevederea va fi utila in special in mediul rural, unde elevii vor studia inca un an aproape de casa si nu vor fi nevoiti sa plece, la doar 14 ani, la mare distanta de familie.

Daniel Funeriu a mai declarat ca proiectul este aproape gata si se afla in stadiul ultimelor verificari tehnice.

"Documentul va fi inaintat pentru o prima lectura in Guvern, dupa care vor urma dezbateri publice reale", a mai spus Funeriu. El a precizat că vor fi consultate organizatiile de parinti, de studenti, de elevi, sindicatele, mediul de afaceri dar si reprezentanti ai ambasadelor tarilor UE in România, deoarece invatamantul intern trebuie coroborat cu cel din Uniunea Europeana.

Peste 50% din angajati lucreaza peste program din teama de a nu fi concediati! Tu cat lucrezi suplimentar?... Romania are primul centru de pregatire in navigatie aeriana din Estul Europei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x