Antena Căutare

Proteste în spitale, criză în Sănătate! Medicii cer bani pentru medicamente, dar şi căldură în saloane

Sistemul de Sănătate este pe butuci, susţine noul ministru al instituţiei! Acesta a declarat că există o gaură în buget care se ridică la 4 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că nu mai sunt bani nici pentru salariile angajaţilor şi nici pentru anumite tratamente de care depinde viaţa a sute de mii de oameni.

Consecinţa a fost că angajaţii celui mai mare spital de urgenţă din Oltenia au intrat în grevă. Au cerut conducerii atât bani pentru medicamente, dar şi căldură în saloane.

Ceea ce se întâmplă la Spitalul de Urgenţă din Craiova e imaginea crizei în care se află multe unităţi medicale din ţară. Fără bani pentru medicamente ori aparatură, fără condiţii decente de spitalizare şi fără suficiente cadre medicale, mulţi pacienţi îndură umilinţe în spitale.

De la Bucureşti, premierul şi ministrul abia instalat în funcţie vorbesc despre o gaură de aproape 4 miliarde de lei la Sănătate. Un milion de pacienţi beneficiază de tratamente în valoare de peste 6 miliarde de lei pe an, în cadrul celor 14 programe finanţate de Casa de Sănătate prin Fondul Unic de Asigurări. Cei mai mulţi bani se duc spre cazurile de Oncologie, Diabet şi Insuficienţă Renală.

Ministerul Sănătăţii finanţează cu aproape un miliard de lei alte şase programe de sănătate. O criză la buget ar pune în pericol viaţa bolnavilor. Fostul ministru al Sănătăţii spune că astfel de probleme au fost în fiecare an în Sănătate şi au fost reglate prin rectificări bugetare.

Cert este că, în unele spitale din ţară, managerii şi-au informat subalternii să facă achiziţii de materiale consumabile doar în situaţii de maximă urgenţă.

Delia, răsfăț în cel mai scump loc din Maldive. Cântăreața a ales un complex ecologic... Un polițist, filmat în timp ce plângea în hohote, în curtea IPJ Arad! „Ar însemna că mai am foarte puţine ore de viaţă” ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x