Antena Căutare

Protestele, reflectate de presa straina: Cum au tradus britanicii ”Iesi afara, javra ordinara!”

Cum vede presa straina cele cinci zile de protest de la Bucuresti? Scandarea favorita a romanilor, ”Iesi afara, javra ordinara!” a fost tradusa intr-un mod inedit de britanicii de la The Economist.

Lozinca "Iesi afara, javra ordinara!" a atras atentia presei straine, publicatia britanica de prestigiu, The Economist, incercand chiar si o traducere - "Get out, you miserable dog!", cam asa ar suna scandarea in engleza."Mamaliga nu explodeaza - este aforismul folosit de romani pentru a-si descrie atitudinea de acceptare resemnata tipica tarii lor". Totusi, conform editiei electronice a The Economist in acest sfarsit de saptamana, ceva a pocnit, relateaza articolul.


"Centrul Bucurestiului a fost lovit de o violenta a carei amploare nu a mai fost intalnita de zeci de ani" au remarcat jurnalistii, notand ca "60 de persoane, inclusiv cativa ofiteri de politie au fost raniti in confruntari. Seful Politiei a admis ca ofiterii sai au manifestat, uneori, exces de zel".

AFP: Sute de demonstranti au iesit si luni in strada, pentru a 5-a zi consecutiva, cerandu-i presedintelui Traian Basescu sa iasa in fata.

Oamenii au fluturat steaguri romanesti, si au strigat "Jos cu Ceausescu" si "Hotilor"

Cativa dintre ei au purtat un cosciug cu mesajul "Basescu=Ceausescu", cu trimitere la fostul dictator.

AFP a scris chiar si despre atitudinea jandarmilor. Fortele de ordine, acuzate in primele zile pentru atitudinea lor "lejera" fata de huligani, au trecut luni la perchezitionarea corporala a protestatarilor.

Foto: Captura CNN

UPDATE! Raed Arafat revine ca subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii... 6 protestatari din Capitala au dosare penale la Parchet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x