Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Pui de delfin adus de valuri pe plaja din Mamaia. Turiștii au filmat mamiferul mort. Video

Marea Neagră rămâne de la an la an fără delfini! Doar anul trecut, în primele şase luni, 36 de delfini au fost găsiţi morţi pe plajă. Şi astăzi, pe plaja din Mamaia, valurile mării au scos un pui de delfin mort. În acelaşi timp, pe plaja din Costineşti a eşuat un alt delfin, de data aceasta un examplar adult, ucis de plasele de pescuit.

Marea Neagră rămâne de la an la an fără delfini! Doar anul trecut, în primele şase luni, 36 de delfini au fost găsiţi morţi pe plajă. Şi astăzi, pe plaja din Mamaia, valurile mării au scos un pui de delfin mort.

În acelaşi timp, pe plaja din Costineşti a eşuat un alt delfin, de data aceasta un examplar adult, ucis de plasele de pescuit.

Biologii spun că delfinul lung de aproape 3 metri ar fi fost prins în urmă cu câteva zile într-o plasă de pescuit. Nu a reuşit să se elibereze şi a murit. A eşuat în această dimineaţă în apropierea plajei din Costineşti. Șase tineri au luat delfinul mort şi l-au dus departe de malul mării. L-au acoperit cu nisip şi au încercat să anunţe autorităţile.

Biologii spun că o mare parte dintre definii care eşuează sunt ucişi de plasele pescarilor.

Şi în Mamaia a eşuat astăzi un pui de delfin. Acesta a fost văzut de copiii care se jucau pe malul măriii. Specialiştii spun că în acest caz nu a fost vina plaselor de pescuit.

Cei doi delfini eşuaţi astăzi fac parte din speciile Afalin şi Marsuin, ambele în pericol de extincţie. În Marea Neagră mai există aproximativ 20.000 de delfini din specia Afalin, iar biologii spun că dacă nu vor fi luate măsuri aceştia vor dispărea.

Recomandari