Antena Căutare

Punctul de trecere a frontierei Cenad, din judeţul Timiş, deschis doar pentru transportul de marfă şi lucrători transfrontalieri

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara anunţă că punctul de trecere Cenad - Kiszombor (Ungaria) rămâne deschis doar pentru tranzitul mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone şi pentru lucrătorii transfrontalieri.

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, conform informărilor primite din partea autorităţilor de frontieră ungare, poliţia maghiară aplică integral prevederile legislaţiei naţionale privind unele măsuri de restricţionare a traficului la frontiera româno-ungară.

”Astfel, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a fost informat de autorităţile maghiare că, începând cu 17 iulie 2020, ora 23.00, prin P.T.F. Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât şi pe sensul de ieşire în/din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone şi lucrătorilor transfrontalieri. Pentru celelalte categorii de participanţi la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei. În acest sens, recomandăm folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară, aflate pe culoarele de tranzit stabilite de autorităţile ungare. Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, autorităţile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Ungaria este permisă dacă persoanele nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în ţara de destinaţie.

”În acest sens, facem precizările că autorităţile de frontieră maghiare au comunicat condiţiile impuse cetăţenilor care intră în Ungaria din România pentru efectuarea unei călătorii pe teritoriul acestui stat. Astfel, la intratea în Ungaria persoanele vor fi supuse examinarii medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice Covid 19, nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat. În situţia în care persoanele sunt asimptomatice pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării institutionalizată sau izolării la domiciliu, cu luarea în evidenţă de către autorităţile sanitare maghiare”, se mai arată în comunicat.

Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România şi prezintă la controlul de frontieră 2 teste moleculare negative pentru infecţia cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele 5 zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

Sursa: News.ro

Cum afectează masca de protecție respirația. Experimentul inedit al unui medic: ” Nu mai inventați lucruri! Nu mai fiți ... Şapte persoane, reţinute pentru trafic de droguri, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurori DIICOT în j...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x