Căutare Live

Raed Arafat, despre Paștele din 2021. Ce se întâmplă în România, în perioada sărbătorilor pascale

Medicul Raed Arafat afirmă că există "o creştere clară" a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2, lucru care ar putea aduce schimbări în perioada sărbătorilor Pascale. Ce se va întâmpla cu Paștele din 2021.

Raed Arafat, despre Paștele din 2021

Hepta

El susţine că nu exclude posibilitatea ca această creştere să continue, evitând să facă predicţii cu privire la numărul de cazuri zilnice la care s-ar putea ajunge. Șeful DSU a spus pentru Digi24 că în ceea ce privește Paștele de anul acesta, nimeni nu dorește limitarea drepturilor la activitatea religioasă.

Arafat a mai precizat legat de sărbătorile Pascale că: "speranţa este să nu se ajungă la măsuri similare cu anul trecut", adugând că "este cert că nu doreşte nimeni să limiteze dreptul la activitatea religioasă” şi că este prematur să se pronunţe cineva asupra a ceea ce se întâmpla la acel moment.

Citește și: Noua stare de alertă vine cu noi modificări. Circulaţia pe timp de noapte, restricţionată mult mai devreme

Slujba de Înviere strâns legată de "dinamica epidemiologică"

Creștinii sărbătoresc Paștele Ortodox, pe 2 mai 2021, iar Paștele Catolic pe 4 aprilie 2021.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus care este condiția principală pentru ca slujba de Înviere să se desfășoare. Acesta a precizat că organizarea slujbei de Înviere din 2021 va fi în directă legătură cu dinamica epidemiologică.

Citește și: Primele reacții adverse grave după vaccinarea anti-coronavirus. Cum s-au manifestat și cât au durat

Șeful DSU a mai spus că speră ca românii să nu se întoarcă la situația de anul trecut: „Sperăm că nu. Nu mă pronunț aici, o parte din atacuri au fost foarte tendențioase. Nu dorește nimeni să limiteze drepturile la activitatea religioasă. Clar este că e devreme de spus care va fi situația, noi sperăm să fie controlabilă. Încă mai este de așteptat”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Raed Arafat, întrebat dacă exclude posibilitatea ca în următoarele săptămâni să se ajungă din nou la 10.000 de cazuri noi pe zi, Arafat a spus că nu poate face predicţii cu privire la epidemie.

"Nu putem exclude, eu nu pot exclude nimic. Nu sunt clarvăzător, să spun că vom ajunge la o cifră sau alta, este o creştere la acest moment clar. (...) E posibil ca această creştere să continue, dar măsurile care s-au luat, carantinările, închiderea unor activităţi când se ajunge la peste 3 la mie, toate sunt menite să încetinească această creştere”, a adăugat el.

De ce este interzisă circulația după ora 22.00: "dacă la 22 trebuie să fii acasă, trebuie să pleci la 21"

Dacă până acum toată lumea intra în casă până în ora 23.00, de acum îniante intervalul s-a schimbat! De la ora 22.00 nu mai ai voie să circuli afară. De ce? Raed Arafat a explicat motivul pentru care s-a luat decizia interdicției de la ora 22.00, în loc de 23.00.

Citește și
imagine cu daniel onoriu in masina, poarta un tricou negru
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
colaj delia
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
colaj de fotografii cu liviu varciu, anda calin iubita lui si fata lor
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Mai multe articole

Citește și: Restricții după vaccinare. Ce sunt obligați românii să respecte, în continuare, chiar și după ce s-au imunizat

„Am analizat ce s-a întâmplat în alte țări, veți vedea pe partea de ore că au variat, unii la 21, Franța la 18, la noi era la 23.00 și acum a coborât ora. Aceasta duce și la limitarea unor activități, dacă la 22 trebuie să fii acasă trebuie să pleci la 21, poate că nu îți mai programezi întâlniri, vizite. Totuși, este un impact pe alte activități care sunt toate riscante. Nu s-a dorit să mergem prea jos, orice măsură poate fi adaptată. Ce știm sigur este că nu dorim să se facă un lockdown total. În rest, măsurile se adaptează și zonal, și după incidența, și național dacă se agravează situația”, a declarat șeful DSU, pentru Digi24.

Rezultate Loto 11 martie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!...
Ultimele știri