Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Printesa indaratnica (SUA 2001)

Raed Arafat, hărțuit cu mesaje pe telefon! Ce i se transmite, aproape zilnic: „Aș vrea să îl spun public”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, primeste, aproape zilnic, mesaje îngrijorătoare pe telefonul personal. Ce mesaje i se transmit?

Raed Arafat, hărțuit cu mesaje pe telefon

Secretarul de stat Raed Arafat susţine, joi, că decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că amenzile aplicate în starea de urgenţă sunt neconstituţionale crează „o problemă majoră”, întrucât nu există mijloace de a-i face pe unii să respecte regulile.

Arafat a ecplicat faptul că ne-am putea trezi, dacă avem o relaxare prea rapidă a măsurilor, cu un val de îmbolnăviri şi decese care vor face ca toate realizările de până acum să fie în zadar.

Şeful DSU precizează că nu poate fi, din poziţia pe care o are, una dintre persoanele care poate spune că totul va fi bine şi nu poate fi optimist.

Citește și:

Vaccinul anti-coronavirus este gata! Testele au fost ținute secret, până acum: „Am reușit să neutralizăm COVID-19. Suntem primii din lume”

Raed Arafat, hărțuit cu mesaje pe telefon

Invitat la Sinteza Zilei, Raed Arafat a dezvăluit că primește, aproape zilnic, mesaje pe telefonul personal, de la un număr pe care nu îl cunoaște.

„Primesc de la un număr de telefon, pe care îmi vine să îl spun public, o dată la una sau două zile, diferite mesaje. Mi se transmit multe. De exemplu, ce eforturi a suportat populația și că gata, e suficient. În altele, își bat joc de vaccinare”, a spus Raed Arafat.

În timp ce unii oficiale se înghesuie să anunțe relaxarea măsurilor și redeschiderea unor locuri publice după data de 15 mai, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut un anunț ce ar putea supăra un segment destul de mare al populației României.

Citește și:

A aflat că este infectată cu noul coronavirus chiar de la președintele țării. Ea a fost „cazul 1”: „Eram confuză, tristă. Numele meu era peste tot”

Măsuri de relaxare

Arafat a declarat că bisericile nu se vor deschide imediat după expirarea stării de urgență. Decizia a fost luată întrucât în lăcaşurile de cult merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19.

Citește și:

O altă localitate din România ar putea intra în carantină! Autoritățile locale, apel de urgență: „Suntem sute!”

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri.

Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro