Antena Căutare

Raed Arafat: O sa fie un haos intr-un sistem care acum este organizat

Invitat marti seara la emisiunea "Sinteza Zilei", Raed Arafat a explicat care vor fi adevaratele schimbari in ministerul din care facea parte pana de curand, in cazul in care Legea Sanatii va fi votata in noua propunere.

"Concurenta inseamna drept la alegere. Sa-ti alegi furnizorul. Actuala legislatie permite alegerea. In actuala legislatie consultanta si transportul se pot face pe anumite firme. Deci acum aveti drept de alegere. Dar pe 112, se va intra si cu ambulantele private, nu doar cu SMURD-ul sau cu Ambulanta", a declarat Arafat.

Partea de SMURD este foarte bine instruita cu pompierii. In noua propunere firmele private vor venii cu pompierii, iar firmele, SMURD-ul si pompierii se vor bate pe client. O sa fie un haos intr-un sistem care acum este organizat.

Despre cum vor fi impartiti banii

Cascavalul bugetului de stat este la unitatile de primiri urgenta, de unde merge la SMURD pe partea medicala si mai vine o alta suma pe partea tehnica. Si privatii vor trebui sa primeasca bani din acelasi cascaval. Deci SMURD-ul va trebuie sa se miscoreze.

Asta-i diferenta, intre a spune ca asistenta de urgenta e gratuita, iar alta e a spune ca e de datoria statului. Este foarte probabil ca un serviciu public sa-si riste viata, dar unul privat va spune doar ca e gratuit, fara sa mearga mai departe.

Statul care colecteaza asigurarile sociale va imparti banii intre niste privatii
. Toate costurile de colectare raman la stat. Toata beneficiile se duc insa la asiguratorii privati", a incheiat fostul subsecretar de stat din Ministerul Sanatatii.

Foto: Intact Images

UPDATE! Cisterna plina cu GPL, rasturnata pe DN1 a fost repusa pe roti... CT Popescu: "Am vazut umorul de bodega si marlania domnului Basescu"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x