Antena Căutare

Purtați măști de protecție când ieșiti din casă! Raed Arafat explică, pas cu pas, cum trebuie dezinfectate cele reutilizabile: „Trebuie aplicat cât mai repede!”

Măștile de protecție trebuie purtate de toți de fiecare dată când ieșim din casă! Raed Arafat a aexplicat, pas cu pas, cum trebuie dezinfectate cele reutilizabile, cumpărate sau confecționate, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.

Purtați măști de protecție când ieșiti din casă! Raed Arafat explică, pas cu pas, cum trebuie dezinfectate cele reutilizabile: „Trebuie aplicat cât mai repede!”
Măștile de protecție sunt obligatorii când ieșim din casă! | Pexels

Când vine vorba de coronavirus, nimic nu pare scris în piatră. Dacă la începutul pandemiei de COVID-19, oamenii erau sfătuiți să poarte măști doar în cazul în care aveau simptome de boală, se pare că acum lucrurile s-au schimbat.

Raed Arafat a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook un mesaj în care explică importanța purtării măștii de protecție, fie că este vorba despre cele chirurgicale, din material textil sau chiar unele făcute acasă.

„Cand am vorbit la inceputul pandemiei despre purtarea mastii de persoanele din strada, idea generala pe plan mondial a fost ca acest lucru nu are rost si au existat explicatii pertinente de ce sa nu devina purtatul mastii o practica generala, aceasta fiind recomandata numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost si lipsa majora a mastilor si necesitatea in primul rand de a le asigura personalului medical.

Recent insa, luand in considerare modul de raspandire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autoritati pe plan international au inceput sa recomande purtatul mastii, sau a orice alta forma de material de protectie pentru nas si gura, oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. Dovezile recente arata ca acest comportament poate reduce raspandirea virusului care cauzeaza COVID 19 in comunitate.

Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa.

Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata.”

Pentru că măștile chirurgicale se găsesc greu, iar cele puține de pe piață sunt destul de scumpe, Raed Arafat a precizat că fiecare își poate face una chiar acasă, dacă respectă câteva reguli de dezinfecție.

„Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii... puteti improviza!

Totodata daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa, si sa o calcati.

Nu uitati ca numain impreuna putem invinge acest virus!”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gabriela Firea, informații de ultimă oră! Măsuri speciale, pentru depistarea din timp a coronavirusului: „Vrem să salvăm... Un bărbat de 70 de ani, confirmat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal! A fugit din spital și s-a baricadat în casă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x