Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:45Observator - Editie Speciala

Rafila: Bunicii și copiii să poarte măști acasă! "Utilizezi masca şi în casă". Cum se va schimba viața după începerea școlii

După începerea școlilor ar urma o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2, precizează Alexandru Rafila. O astfel de situație impune măsuri de prevenție, printre care profesorul amintește de purtarea măștii acasă, mai ales dacă cei mici interacționează cu bătrânii, cei din grupele de risc.

Rafila: Bunicii și copiii să poarte măști acasă! "Utilizezi masca şi în casă". Cum se va schimba viața după începerea școlii

Acesta arată că fiecare ţară s-a confruntat cu această problemă, însă în România ar putea fi o evoluție îngrijorătoare, dacă până atunci nu intrăm pe o pantă descrescătoare a infecțiilor cu noul coronavirus şi continuăm să avem în fiecare zi între 1.200 şi 1.400 de cazuri noi.

Larry King și-a pierdut doi copii, în trei săptămâni. Prezentatorul, sfâșiat de durere:”Niciun părinte nu ar trebui să își îngroape copilul!”

"Ar trebui regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii"

Acest lucru ar fi posibil doar printr-un set de reguli proprii stabilite în fiecare familie, în fiecare casă.

Doi frățiori din Iași au fost uciși de strugurii din curte! Au mâncat otravă fără să știe, mama i-a privit cum se sting

"Ceea ce cred ca ar mai fi de facut odata cu începerea școlii ar fi regândirea interacțiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacțiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanță, să se ia măsurile legate de masca.

Utilizezi masca și în casa, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, și o utilizeaza și el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea scolilor în mod evident", a aratat profesorul Alexandru Rafila la digi24.

Recomandari