Antena Căutare

Raport: Consumul de droguri s-a triplat in ultimii 4 ani, in Romania

Consumul de droguri s-a triplat in ultimii patru ani in Romania, potrivit unui raport al Agentiei Nationale Antidrog (ANA), prezentat marti, de directorul Agentiei Nationale Antidrog (ANA), chestor Sorin Oprea. Cel mai consumat drog este cannabisul, urmat de ecstasy, heroina si cocaina.

Raportul se bazeaza pe un studiu realizat la nivel national de catre ANA in 2010 comparativ cu cel din 2007. Conform acestuia, consumul de droguri a crescut de la 1,7% in 2007 la 4,3% in 2010.

De asemenea, consumul de droguri in randul romanilor cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani este in crestere, inclusiv la categoria de substante noi cu proprietati psihoactive - etnobotanice.

Numarul bucurestenilor consumatori de droguri este de aproximativ 18.300, in comparatie cu anii anteriori observandu-se o usoara crestere.

Din acelasi raport mai rezulta ca in 2010 prevalenta bolilor infectioase asociate consumului de droguri in randul consumatorilor indica o tendinta de crestere pentru hepatita B (13,1%) si pentru HIV (4,1%).

Sursa: Antena3

Debransare atipica in Iasi: Le-au taiat caloriferele... VIDEO! Trei oua de dinozaur pitic furate din Romania vor ajunge inapoi acasa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x