Antena Căutare

Rasfatatii din casele de protocol versus oamenii din Romania reala

Pe unii i-au recomandat vocea si talentul, pe altii, functiile. Au ajuns sa locuiasca in case de lux, pe sume derizorii. Apartamentele sau vilele spatioase, amplasate central, s-ar vinde pe piata libera pe bani grei. In tot acest timp, romanii de rand abia-si pot plati intretinerea sau chiria.

Casa lui Gabriel Cotabita a fost retrocedata, iar cererea pe care a depus-o la primarie din 1996 pentru o alta locuinta nu s-a aprobat. Vocea si talentul sau l-au recomandat pentru o casa de la RA-APPS, primita in 2004.

Vocea si talentul Mariei n-a recomnadat-o insa pentru niciun favor de la stat. Tanara sta la scoala de diminata pana seara. Acasa n-are cum sa repete. Camerele sunt mici, iar trompeta ei ar deranja vecinii din bloc.

Daca pe Cotabita l-a recomandat vocea, pe Gheorghe Barbu l-a ajutat functia. Fostul ministru al Muncii nu a vrut sa comenteze faptul ca locuieste intr-o casa de protocol pentru care plateste mai putin de 60 de euro chirie.

Dupa ani si ani, se vad efectele reformei lui Ghoerghe Barbu. O doamna care a lucrat zeci de ani ca functionar are o pensie de 560 de lei. La Intelepciunea celor 73 de ani poate sa dea sfaturi celor care s-au pricopsit cu apartamente de la stat.

Pe lista persoanelor care ocupa locuinte de protocol fara sa plateasca vreun leu este si Daniel Funeriu. Perfect legal. Este consilier prezidential si a fost ministru al Educatiei. O fi legal, nu si moral. Salariul de consilier nu e mare, nu e mic. Masina de lux pe care o are costa foarte mult.

La capitolul comunicare, Funeriu a ramas repetent. Un pusti de sapte ani l-a pus in dificultate pe fostul ministru. Iustin este as la chimie si fizica. Micul geniu nu-si doreste vreo casa de lux, ci mai multe culegeri.

Casele de protocol au camere mari si luminoase, iar pretul lor pe piata libera nu e pentru romanul de rand. Un apartament de trei camere cu suprafata totala de 120 de metri patrati, pentru care un demnitar plateste putin sub 150 de euro pe luna. Pentru o suma dubla, un roman obisnuit poate sa inchirieze, in cel mai fericit caz un apartament cu doua camere, departe de centrul orasului si evident, mai mic.

Sunt doua lumi diferite. Una de lux, pentru aproape 300 de personae si alta lume pentru romanii fara carnet de partid sau prietenii in lumea politicienilor.

Doi parinti din Barlad au refuzat sa-si inmormanteze bebelusul abandonat dupa nastere, in spital... Pretul hainelor de lux creste de pana la 10 ori de la poarta fabricii pana in magazine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x