Antena Căutare

Reacția Elenei Udrea, după decizia de extrădare în România. Ce a spus despre fiica sa de trei ani. Cum îi va explica prin ce trece

Fostul ministrul Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, este extrădată în România, în ciuda eforturilor sale de a convinge magistrații că în țara sa are parte de nedreptate și de persecuție politică.

colaj de footgrafii cu elena udrea blonda in catuse, extradata in romania Galerie
Fostul ministrul Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, este extrădată în România, în ciuda eforturilor sale de a covinge magistrații că în țara sa are parte de nedreptate și de persecuție politică. | Hepta

Decizia magistraţilor bulgari este definitivă. Elena Udrea a afirmat, după pronunţarea sentinţei, că nu există justiţie pentru ea nici în România, nici în Bulgaria şi acuză judecătorii că au răspuns la ”presiuni”.

Magistraţii Curţii de Apel din Sofia au decis vineri ca Elena Udrea să fie extrădată în România. Decizia magistraţilor vine după mai multe amănări ale pronunţării, dar este definitivă.

Elena Udrea este extrădată în România. Decizia magistraţilor bulgari este definitivă

Decizia de extrădare a Elenei Udrea însoţită de motivare urmează să fie transmisă de autorităţile judiciare bulgare celor române. Poliţia Română va consitui o echipă care va fi trimisă în Bulgaria pentru a o prelua pe Udrea şi a o aduce în ţară.

”Se pare că nu există justiţie pentru mine nici în România, nici în Bulgaria”, a afirmat Elena Udrea imediat după ce a aflat sentinţa magistraţilor. Ea a precizat că va avea un mesaj public în zilele următoare.

În 19 aprilie, magistraţii de la tribunal au decis că Elena Udrea va fi extrădată, însă decizia nu era definitivă şi a fost atacată cu apel la Curtea de Apel de la Sofia.

În 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare, ea părăsind ţara înainte de pronunţarea sentinţei. Elena Udrea a fost prinsă în Bulgaria, când încerca să treacă graniţa în Grecia.

”O să am un mesaj în zilele următoare pentru cei care au făcut presiuni asupra judecătorlor şi pentru judecătorii care au acceptat aceste presiuni”, a adăugat fostul ministru.

Întrebată ce îi va spune fiicei sale, Elena Udrea a precizat că un copil de trei ani nu înţelege ce se întâmplă şi îi va explica că nu ajunge să o vadă pentru că are ”ceva de făcut”.

În luna aprilie, Elena Udrea a încercat să convingă judecătorii din Bulgaria să nu o trimită în România. Ce a spus despre fiica sa

Fostul Ministru al Transporturilor s-a prezentat în fața magistraților îmbrăcată la patru ace și și-a pledat cauza, reamintind că are un copil. Elena Udrea a mai cerut și permis de ședere în Bulgaria. Nici de acestă dată Elena Udrea nu a vrut să delcare nimic presei.

Elena Udrea susține că este persecutată politic în România și condamnată ilegal și a amintit instanței că are un copil acasă.

“Aş spune că este o ocazie nu doar de a soluţiona o cerere de extrădare, ci de a scrie istorie! Cazul meu nu este doar unul cu justiţia din România! Este un caz de justiţie europeană! Aveţi ocazia să arătaţi că, în justiţie, Bulgaria este înaintea României! Trebuie mult curaj pentru o decizie corectă şi legală în cazul meu! Sunt sigură că statul român îşi va retrage şi acest mandat european la adresa mea. Am un copil acasă şi viaţa mea continuă să fie distrusă aşa cum e de opt ani”, a spus ea în data de 14 aprilie 2022.

Citește și: Clipe grele pentru familia Elenei Udrea. Cum se descurcă iubitul vedetei care a rămas singur cu fiica lor, din nou

Şi avocaţii săi susţin că fostul ministru a fost ţinut în condiţii umilitoare în arest, în România şi că nu este pe placul actualului Guvern aşa că revenirea în ţară ar putea fi periculoasă.

Citește și: Ce garanții cere Elena Udrea pentru a reveni în țară. Fostul ministru a transmis un nou mesaj din închisoare

(P) Big Data și mobilitatea sustenabilă... Cod roșu de ploi torențiale și furtuni violente. MAE a emis atenționare de călătorie pentru românii care merg în vacanțe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x