Antena Căutare

Regele romilor dezaproba casatoriile intre minorii de varste foarte fragede

Autointitutlatul Rege al romilor, Florin Cioaba, sustine ca dezaproba casatoriile "intre minori de varste foarte fragede, chiar de 10-11 ani" si spune ca "este deosebit de important" ca reprezentantii etniei sa renunte la aceasta practica, deoarece contravine legislatiei europene, informeaza Mediafax.


"Chiar daca aceste casatorii reprezinta un obicei al comunitatilor de romi, vechi de sute de ani, dezaprobam astfel de fapte, pentru ca ele contravin flagrant legislatiei romanesti si europene. Suntem constienti de faptul ca traim in secolul 21 si ca trebuie sa ne adaptam traditia la vremurile actuale. Am inteles foarte bine ca traditia nu poate fi mai presus de lege", afirma Cioaba.

In 2003, Cioaba a fost in centrul unui scandal international, dupa ce a organizat o ceremonie impresionanta pentru nunta fiicei sale, in varstp de numai 12 ani. Minora a declarat in repetate randuri ca nu doreste cununia, mai mult, a fugit din biserica in timpul ceremoniei.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Lumini de Craciun in Capitala: 2,5 milioane de beculete ecologice si holograme... Politista din Mehedinti injunghiata in timpul misiunii, avansata in grad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x