Antena Căutare

Regina Ana, omagiată la Palatul Regal! Membri ai Familiilor Regale europene, prezenți la funeralii

Porţile Palatului Regal din Capitală sunt deschise pentru cei care vor să-i aducă un omagiu Reginei Ana. Peste 1.000 de români s-au închinat deja la catafalcul pe care este depus trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale. Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a cuplului regal, a ajuns şi ea lângă sicriul mamei. Majestatea Sa Regele Mihai nu-i poate fi alături - starea de sănătate nu-i permite

Porţile Palatului Regal din Capitală sunt deschise pentru cei care vor să-i aducă un omagiu Reginei Ana. Peste 1.000 de români s-au închinat deja la catafalcul pe care este depus trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale. Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a cuplului regal, a ajuns şi ea lângă sicriul mamei. Majestatea Sa Regele Mihai nu-i poate fi alături - starea de sănătate nu-i permite

În Sala Tronului, din Palatul Regal, e un moment solemn şi trist. Regina Ana este omagiată de românii care au admirat-o. Nu-i poate fi alături şi cel care a iubit-o cel mai mult - Regele Mihai.

Peste 1.000 de oameni au venit să-şi ia rămas-bun de la Regina Ana. După minute de reculegere lângă catafalcul Reginei, mulţi au ieşit cu ochii în lacrimi. Au plâns pentru despărţirea de o parte din trecutul României. Şi pentru viitor.

Domnul Adrian Scurtu a venit să-şi ia rămas-bun de la Regina Ana, în amintirea tatălui său, fost comandant al gărzii regale şi monitorul de schi al Regelui Mihai.

În faţa Palatului Regal, au apris lumânări sute de admiratori ai Casei Regale. Generaţii întregi s-au oprit pe Calea Victoriei. Oameni care au trăit istoria, dar şi copii care învaţă trecutul prin poveştile lor.

Cei care vor să se închine la catafalcul Reginei o pot face până la ora 22, sau mâine, între 8 dimineaţa şi 10 seara. Regulile sunt stricte.

Numeroși membri ai Familiilor Regale europene vor fi prezenți la funeraliile Reginei Ana, anunță Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

"La funeraliile Majestății Sale Defuncte Regina Ana a României și-au anunțat prezența, până în acest moment, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei și Germaniei, ai Familiilor Regale ale Olandei, Belgiei, de Luxemburg, de Baden, de Württemberg și de Bourbon-Parma, precum și ai Familiilor Princiare de Ligne, de Hohenberg și de Schaumburg-Lippe", informează sursa citată.

Potrivit Casei Regale, la funeralii vor lua parte: Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei; Alteța Sa Imperială și Regală Principesa Maria Astrid de Luxemburg, Arhiducesă a Austriei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Cristian al Austriei; Alteța Sa Regală Maximilian, Mare Duce de Baden; Alteța Sa Imperială și Regală Principele Georg Friedrich al Prusiei; Alteța Sa Imperială Marea Ducesă Maria a Rusiei; Alteța Sa Regală Principele Carlos de Bourbon, Duce de Parma, care va reprezenta și Familia Regală a Olandei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Martin al Austriei; Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducele Dominic al Austriei.

De asemenea, la funeralii vor lua parte: Alteța Sa Imperială și Regală Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei și soțul său, Baronul Hans von Holzhausen; Alteța Sa Regală Principele Eberhard de Württemberg; Alteța Sa Serenisimă Principesa Anne de Ligne; Alteța Sa Serenisimă Anita de Hohenberg; Contele Andreas de Bardeau; Alteța Sa Serenisimă Principesa Eleonore de Schaumburg-Lippe; Alteța Sa Serenisimă Tatiana Radzvill, doamna Fruchaud; Dr. John Fruchaud.

2.000 de euro pentru a-şi denigra ţara! "Traficanții" din reportajul Sky News, urmăriţi penal... Vreme rea! Cod galben de ploi şi vijelii, în Bucureşti şi 15 judeţe din ţară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x