Antena Căutare

Registrul electronic al nomenclaturilor stradale, gata peste un an si 8 luni

Cauti o strada minute in sir, iar numerele caselor nu respecta nicio ordine. In marile orase, e deja o regula, care poate costa chiar vieti. De multe ori, nici ambulantele nu ajung la timp la bolnavni. Autoritatilor vor sa puna ordine in haos. Registrul electronic al nomenclaturilor stradale ar urma sa descalceasca si cele mai incalcite adrese.

Pe strada Ghetea din Sectorul 3 al Capitalei, la acelasi numar, numarul 10, sunt construite 30 de case, in care locuiesc o suta de persoane. Si nu este singurul caz.

In Sectorul 6, doua blocuri de pe aceeasi strada au primit un numar identic: 8. Nici ordinea literelor adaugate tocmai pentru a-i lumina pe trecatori nu ajuta. Cine sta la numarul 1B e vecin cu 1G, iar D vine dupa A.

Cum si cand ajunge Salvarea la destinatie e, uneori, o chestiune de noroc. Nici cele mai moderne sisteme GPS nu fac fata haosului. Pentru ca viata si moartea nu tin cont de nume sau numere de strazi.

Solutia e un registru electronic al nomenclaturilor stradale, la care se lucreaza acum. Va dura un an si 8 luni sa fie gata, avand in vedere ca ultima monitorizare dateaza din 1968. Registrul costa aproape 9 milioane de lei si cei mai multi bani vin de la Uniunea Europeana.



Foto:Intact Images

Cimitir medieval din secolul al 13-lea, descoperit in Brasov... Descinderi la palatele rromilor din Strehaia: 3 masini de lux si arme noi, retinute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x