Antena Căutare

Restricții de circulaţie noaptea, în week-end, program magazine. Regulile pentru vaccinați și nevaccinați după pragul de 6 la mie

Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, arată hotărârea adoptată de CNSU pe 23 septembrie 2021. Iată ce reguli vor trebui să respecte vaccinații și nevaccinați din localitățile unde a fost depăşită rata de infectare de 6 la mie.

femeie si copil in autobuz cu mastile puse si se dau cu dezinfectant Galerie
Iată ce reguli vor trebui să respecte vaccinații și nevaccinați din localitățile unde a fost depăşită rata de infectare de 6 la mie | Shutterstock.com

Restricţiile de circulaţie pe timp de noapte, în week-end, şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor se vor aplica după pragul de 6 la mia de locuitori, iar copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID pentru a participa la unele activităţi.

Totodată, persoanele vaccinate sunt exceptate de la interdicţia de deplasare în localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar accesul în food-court-urile din mall va fi permis doar pentru cei vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Guvernul a aprobat hotărârea luată joi de CNSU.

Citește și: Radu Vâlcan și micuțul Adrian au fost testați pozitiv cu COVID-19. Ce spune prezentatorul despre starea lor de sănătate

Restricțiile care se impun când e depășită rata de infectare de 6 la mie

Conform hotărârii adoptate de Guvernul României, este introdusă o nouă excepție de la interdicţia deplasării în afara locuinţei la nivelul localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile depăşeşte pragul de 6/1000 de locuitori, pentru persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiţii prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

De asemenea, copiii care au vârstele cuprinse între 6 și 12 ani nu vor trebui să prezinte un rezultat negativ la testul COVID pentru a putea lua parte la activitățile unde este accesul este permis sub această condiție.

Citește și: În București rata îmbolnăvirilor de COVID-19 a trecut de 2 la mia de locuitori. Ce restricții urmează să fie impuse

Restricții de week-end pentru vaccinați și nevaccinați

Guvernul a ridicat de la 4 la 6 la mie pragul de la care se introduce carantina de noapte în weekend: ”Creşterea pragului incidenţei cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulaţiei persoanelor în afara locuinţei, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, de la 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.”

Programul unităților care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private se va modifica atunci când este atins pragul de infectări 6/1.000 de locuitori.

În plus, Executivul impune restricții pentru nevaccinați și cei care nu au trecut prin boala COVID-19: ”Delimitarea, la nivelul centrelor comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate şi trecute prin boală”.

Citește și: A murit Petrică Cercel. Artistul se afla în stare gravă la spital, după ce a fost infectat cu COVID-19

Rata de incidență România: Județele cu cea mai mare incidență COVID

Ce mai mare indidență s-a înregistrat în județele:

  • Timișoara - 3,61/ 1.000 de locuitori
  • Satu Mare - 3.51/ 1.000 de locuitori
  • București - 3.65/ 1.000 de locuitori
  • Ilfov - 3.98/ 1.000 de locuitori

Verificați în rândurile următoare care este incidența COVID în județele unde locuiți.

(P) eJobs România lansează Skilld, primul serviciu de recrutare rapidă prin inteligență artificială din țară... (P) Câte tipuri de jocuri de noroc sunt?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x