Antena Căutare

Resursele naturale ale Romaniei, in atentia spionilor cibernetici din gruparea "Octombrie Rosu"

Gruparea de spioni cibernetici numita "Octombrie Rosu" este interesata de resursele noastre din Marea Neagra.

Informatia a fost confirmata de Serviciul Roman de Informatii, care a identificat documentele sustrase de hackerii care au atacat informatic sute de institutii guvernamentale si diplomatice din 68 de tari din lume. In Romania gruparea a reusit sa sparga patru sisteme de acest fel.

Este vorba de documente NATO, cum ar fi strategii de aparare, dar si harti. De asemenea, si documente care apartin unor functionari din cadrul Comisiei Europene. In tara noastra s-au sustras ilegal pe calea internetului informatii referitoare la zacamintele de gaz din Marea Neagra. Deocamdata, institutiile care au fost atacate nu au fost facute publice de autoritati, insa printre ele s-ar parea ca ar fi si un institut de cercetare.

Gruparea “Octombrie Rosu” a devenit celebra dupa ce IT-istii de la Karsperky LAB au depistat-o. Se pare ca vorbim de vorbitori de limba rusa, insa tara lor de origine nu se cunoaste, au servere in mai multe tari.

In orice caz, vorbim de cel mai mare act de spionaj cibernetic din istorie.

sursa foto: 123rf.com

Nemultumiri pe partiile din tara: cozi pe zeci de metri, preturi mai mari si conditii mai proaste ca in strainatate... Garsonierele transfomate in apartamente cu doua camere, la mare cautare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x