Live acumFilm: Insurgent
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Retinut pentru camatarie, fiul lui Sile Camataru a fost eliberat

Fiul lui Sile Camataru, Mario Nutu Balint, va fi eliberat din arest, a decis, miercuri, Judecatoria Sectorului 4. Nutu Balint, fiul lui Vasile Balint - cunoscut drept Sile Camataru - este arestat din 22 decembrie 2011, intr-un dosar in care este acuzat de camatarie.Magistratul Judecatoriei Sectorului 4 i-a impus lui Nutu Balint si o serie de interdictii, printre care sa nu poarte arma si sa nu ia legatura cu inculpatii si martorii din dosarul in care este cercetat.

Mario Nutu Balint mai are o cerere de liberare provizorie pe cautiune, formulata la Judecatoria Sectorului 4 in 3 ianuarie, care are termen de judecata pe 31 ianuarie.

Pe 22 decembrie 2011, Mario Balint a recunoscut la Tribunalul Bucuresti ca a imprumutat bani unor persoane, dar a aratat ca s-a oprit din a da bani cu dobanda in 23 noiembrie 2011, la o zi dupa ce legea care incrimineaza camataria a aparut in Monitorul Oficial.

Avocatul acestuia a spus atunci in fata magistratilor ca in cazul lui Mario Balint nu exista elementele constitutive ale infractiunii de camatarie. Totodata, avocatul a aratat ca Mario Balint a crescut de la 13 ani fara tata, este student si "incearca sa scape de pecetea ca este fiul lui Sile Camataru".

Unul dintre motivele pentru care Judecatoria Sectorului 4 a respins cererea procurorilor de a-l aresta pe fiul lui Sile Camataru a fost acela ca tanarul este acuzat doar de camatarie, nu si de proxenetism, furt, evaziune fiscala sau inselaciune.

Un alt motiv este ca fapta de care este acuzat, desi "este o adevarata indeletnicire" a tanarului, este recent incriminata, printr-o lege intrata in vigoare in 25 noiembrie.

De la Mario Balint a imprumutat bani cu camata si un elev de la Liceul "Jean Monnet" din Capitala, Alexandru Bibu, fiul consilierului local de Tulcea Nicolae Bibu. Alexandru Bibu este cercetat si in legatura cu un accident rutier din 2011.

Sursa: Antena3

Recomandari