Antena Căutare

Localnici revoltați la Arad, din cauza că centrul de carantină se află în vecinătatea lor

Mai mulţi localnici din cartierul arădean Grădişte au protestat în stradă, joi după-amiază, după ce au aflat că într-o pensiune din vecinătatea locuințelor lor se află persoane în carantină.

Persoane preluate de la frontieră au fost plasate în carantină într-o pensiune din municipiul Arad, în noaptea de miercuri spre joi, iar localnicii au aflat dimineaţă. Motiv pentru care în jur de 15 localnici s-au adunat pe stradă, lângă pensiune, protestând de teamă că se vor infecta. Polițiștii au intervenit pentru aplanarea conflictului, conform Agerpres.

Telefoanele mobile, sursă de contaminare! Cum dezinfectăm corect telefonul, pentru a ne proteja de virusul Covid-19​

"Toată noaptea au venit aici maşini de poliţie, jandarmi şi microbuze cu oameni aduşi probabil de la graniţă. Am aflat că e centru de carantină şi e normal să fim îngrijoraţi. Nu este posibil să pui un centru de carantină între case, într-o zonă intens populată. Suntem practic gard în gard cu pensiunea asta", a declarat unul dintre proprietarii caselor din zonă.

"Avem copii, iar aceşti oameni trec pe lângă casele noastre ca să fie băgaţi în carantină, cred că e periculos pentru populaţie. Nu înţelegem de ce nu au găsit un loc la marginea oraşului, nu în mijlocul unui cartier", a spus un alt bărbat.

Câţiva poliţişti locali care erau responsabili cu paza acestui centru au reuşit să aplaneze conflictul, iar oamenii s-au retras în case după aproximativ 30 de minute.

Băiatul de 14 ani, din Constanța, care fusese bătut de un alt adolescent, a murit

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat, pentru Agepres, că instituţia a fost informată cu privire la aceste nemulţumiri ale unor localnici, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile necesare pentru a nu exista niciun pericol pentru populaţie.

"Persoanele cazate în centrele de carantină nu prezintă simptome. Măsura de carantină este luată în scop de prevenţie. Sunt luate toate măsurile de prevenţie pentru a elimina orice risc de către personalul specializat. Centrele de carantină sunt supravegheate de instituţiile abilitate în mod permanent iar persoanele aflate în carantină nu au voie sa părăsească spaţiul", a declarat Cozma.

Un poet turc a fost închis timp de 26 de ani pentru o crimă pe care nu a comis-o

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, joi dimineaţă erau cazate 106 persoane în cele trei centre de carantină din judeţ. Pe raza judeţului Arad se aflau 115 persoane în izolare la domiciliu, scrie aceeași sursă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care se află în scop turistic sau tranzitează Germania, Franţa sau Spa... De ce să nu ne panicăm: Există de 13 ori mai multe cazuri vindecate de coronavirus, decât decese! În câte minute scapi d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x