Antena Căutare

Rezultate BAC 2016. Cum faci contestație dacă nu eşti mulţumit de note

Candidații care au susținut examenele în ultimele trei săptămâni urmează să afle marți, 12 iulie, primele rezultate oficiale, având apoi la dispoziție patru ore pentru a depune contestații

Candidații care au susținut examenele în ultimele trei săptămâni urmează să afle marți, 12 iulie, primele rezultate oficiale, având apoi la dispoziție patru ore pentru a depune contestații

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Conform calendarului BACALAUREAT 2016, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afişate pe data de 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Cum poți face contestație
Elevii au astfel la dispoziţie doar 4 ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.

Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

REZULTATE BACALAUREAT 2016. După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Pentru lucrările care au primit iniţial note cuprinse între 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 şi 4,99, sau o notă cel puţin egală cu 9,50, nota definitivă este nota acordată de către comisia de contestaţii.

BAC 2016. Anul petițiilor la Bacalaureat. Elevii cer ca subiectul greşit de la proba de fizică să fie punctat maxim... Bacalaureat. Fiţuicile şi scrisul pe palmă sunt istorie! Cum s-a copiat anul trecut la examene. Dispozitivele de fraudat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x