Căutare Live

Rezultate Titularizare 2018 dezastruoase? Profesorii s-au retras după ce au văzut subiectele

Rezultate Titularizare 2018 Edu.ro. Peste 31.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare. Dacă unii profesori s-au arătat încântaţi de subiectele primite, alţii au spus că examenul a fost dificil şi vor fi nevoiţi să-l mai susţină o dată. 

Rezultate titularizare 2018

huff.ro

Rezultate Titularizare 2018 Edu.ro. Peste 31.000 de candidaţi au susţinut, miercuri, proba scrisă a examenului de titularizare. Dacă unii profesori s-au arătat încântaţi de subiectele primite, alţii au spus că examenul a fost dificil şi vor fi nevoiţi să-l mai susţină o dată.

“La asistenţă medicală a fost greu, dar ne-am descurcat. Au fost întrebări despre boli cronice şi infecţii. (…) Am decis să încep o carieră şi în învăţământ. Lucrez în sistemul medical de vreo 28 de ani şi aş vrea şi în învăţământ, am zis că trebuie o schimbare. (…) Am dat pentru prima dată examenul, mă aştept la nota 8-9”, a spus o candidată.

“Am susţinut la geografie. Nu a fost greu, au fost întrebări despre poluarea mediului, presiune atmosferică. Nu ştiu ce notă voi lua. (…) Pentru prima dată îl susţin, am terminat universitatea acum, în 2018”, a spus o altă candidată, potrivit cancan.ro.

Au fost şi candidaţi pentru care subiectele au fost complicate. Pentru unii dintre ei nu este pentru prima dată când susţin examenul de titularizare.

“Am avut de scris un proiect didactic. A fost greu, nu a fost ce am învăţat. (…) Cred că voi veni şi anul viitor”, a mai daugat un alt candidat.

Rezultate Titularizare 2018 Edu.ro. Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă că pentru susținerea acestei probe s-au înscris 31.052 de candidați, număr în creștere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidaţi). Dintre aceștia, 4.625 de candidaţi sunt absolvenţi din promoția curentă.

La nivel naţional sunt disponibile peste 4.500 de posturi pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural.

La Buzău, examenul de Titularizare a avut loc în două centre: la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” şi la Şcoala nr. 7.

Înarmaţi cu sticle cu apă, ca să combată căldura, profesorii au avut ceva emoţii. Unii chiar s-au retras de cum au văzut subiectele. Pentru a promova examenul de tilularizare, dascălii trebuie să obţină note peste 7. Candidaţii care iau între 5 şi 7 vor ocupa un post pe o perioadă determinată.

Inspectoratul Şcolar Buzău a scos la concurs in acest an peste 60 de posturi titularizabile, iar concurenţa este una acerbă. Dintre cei aproape 500 de candidaţi înscrişi la examen, astăzi au fost prezenţi în săli 338 de dascăli.

Peste 50 de candidaţi au ales să se retragă din săli în momentul în care au văzut subiectele. Anul acesta, examenul de titularizare a fost lipsit de incidente, nefiind înregistrată vreo tentativă de fraudare. Primele rezultate se vor afişa pe 17 iulie, cand vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Dintre disciplinele cu cei mai multi candidati pentru titularizare 2018

Limba si literatura romana/pedagogia prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii (5.405);

Limba si literatura romana/elemente de pedagogie scolara si elemente de didactica generala aplicate disciplinelor din invatamantul primar (4.176);

Limba si literatura romana (2.735);

Educatie fizica si sport (2.548);

Limba si literatura engleza (1.877).

Subiecte si bareme titularizare 2018. Candidații vor afla primele rezultate la titularizare 2018 marți, 17 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul titularizare.edu.ro. În aceeași zi, respectiv 17 iulie, vor putea fi depuse contestațiile la sediile inspectoratelor școlare județene, dupa afisarea rezultatelor, până la ora 21:00.

Rezultatele finale Titularizare 2018 se afișeaza la sediile inspectoratelor școlare judetene și pe site-ul titularizare.edu.ro marți, 24 iulie.

surse: adevarul.ro, cancan.ro

DRAMĂ CUMPLITĂ. Imagini ȘOCANTE! Doi copii au fost găsiți MORȚI într-o localitate din Vaslui... Două CUTREMURE succesive în zona Vrancea! Ce magnitudine au avut...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x