Antena Căutare

Risc de prăbușire a complexului Prosper, de pe Calea 13 Septembrie, din București. Raed Arafat: "Clădirea nu avea autorizaţie"

Marți a avut loc un incendiu major în București la centrul comercial Prosper, de pe Calea 13 septembrie. Clădirea a fost mistuită de flăcări și un bloc a fost evacuat. Raed Arafat a vorbit despre riscul de prăbușire, dar și despre o cauză a incendiului.

colaj de fotografii cu incendiul de la magazinul prosper și raed arafat la costum albastru Galerie
A avut loc un incendiu major în București. Magazinul Prosper, de pe Calea 13 septembrie este mistuit de flăcări. Un bloc a fost evacuat. | Antena 1/Hepta

Pompierii din Bucureşti au intervenit cu 27 de autospeciale pentru lichidarea incendiului izbucnit la acoperişul magazinului Prosper, aflat pe Calea 13 Septembrie. În zonă au fost degajări mari de fum, iar flăcările au fost greu de stins din cauza condițiilor meteorologice. Amintim că marți a fost în vigoare un cod galben de vânt.

Locuitorii din zonă au fost avertizaţi prin mesaj Ro Alert: ”Incendiu major produs pe Calea 13 Septembrie, la complexul Prosper. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie”, au transmis pompierii. Oamenii din zonă spun că s-a auzit un zgomot puternic.

Există risc de prăbușire a clădirii Prosper, care a fost mistuită de flăcări în Capitală: "E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim: clădirea nu avea autorizaţie"

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a declarat la un post de televizune că centrul comercial Prosper, din Sectorul 5 al Capitalei, de pe Calea 13 Septembrie nu avea autorizaţie de securitate la incendiu. Raed Arafat a confirmat că nu s-au înregistrat victime.

”Există un risc pentru pompieri să lucreze din interior, fiind o clădire metalică, supusă unor temperaturi foarte mari, există risc să se prăbuşească. Vor rămâne echipe în cursul nopţii acolo şi am cerut să fie evaluată clădirea de un inginer structurist, ca să ne spună dacă există risc de prăbuşire. Din cauza aceasta, drumul ar putea rămâne blocat o perioadă”, a explicat Raed Arafat, notează news.ro.

Întrebat dacă a fost identificată cauza incendiului, şeful DSU a răspuns: „E prea devreme de spus despre o cauză. Singurul lucru pe care îl ştim la acest moment: clădirea nu avea autorizaţie (de securitate la incendiu – n.r.). Ultimul control a fost în 2021, dar lipsa autorizaţiei nu înseamnă că nu poate funcţiona. Depinde de motivele lipsei autorizaţiei. Unele pot să însemne închidere, altele pot să însemne doar amendă şi să funcţioneze”.

Citește și: Incendiu puternic în București la magazinul Prosper, Calea 13 septembrie. Un bloc a fost evacuat. Ce se întâmplă

Raed Arafat a confirmat că nu au fost înregistrate victime, pompierii reuşind ”să evacueze persoanele de acolo”.

Oamenii evacuaţi din clădirile apropiate au început să revină în locuinţe. Prefectura Capitalei afirmă că pagubele materiale sunt semnificative, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii va evalua structural imobilul. Autorităţile precizează că este monitorizată calitatea aerului şi recomandă ca ferestrele să fie păstrate închise.

Incendiu puternic în București la magazinul Prosper, Calea 13 septembrie. Un bloc a fost evacuat. Ce se întâmplă... Ursula von der Leyen declară că “Războiul creat de Kremlin ameninţă securitatea alimentară”. Cum explică situația îngrij...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x