Antena Căutare

Român suspectat de terorism! Își zice ”Ibrahim”, a aderat la ISIS şi a avut legături cu organizarea unui atentat

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Argeş, care a fost ridicat de către anchetatori, fiind suspectat de terorism. Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-ar fi autoradicalizat într-un stat european şi ar fi aderat la gruparea teroristă Stat Islamic. Distribuie pe Facebook

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii la domiciliul unui bărbat de 39 de ani, din judeţul Argeş, care a fost ridicat de către anchetatori, fiind suspectat de terorism. Potrivit anchetatorilor, bărbatul s-ar fi autoradicalizat într-un stat european şi ar fi aderat la gruparea teroristă Stat Islamic.

Bărbatul, zis ”Ibrahim”, este suspectat că promovează mesaje de susţinere a grupării teroriste, că a avut legătură cu atacurile de la Paris din noiembrie 2015, dar şi că distribuie pe reţelele de socializare imagini cu atacurile organizate de această grupare. În plus, el este suspectat că a transmis jihadiştilor date despre un obiectiv militar din România.

DIICOT arată, într-un comunicat de presă, că procurorii au făcut joi trei perchezitii în judeţul Argeş pentru ridicarea unui suspectat de terorism.

Potrivit DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul, zis ”Ibrahim”, a utilizat şi utilizează în continuare mai multe conturi pe o reţea de socializare prin intermediul carora a postat şi distribuit fotografii cu sigla gruparii teroriste DAESH, precum şi înregistrări cu atacuri ale DAESH şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte”.

În plus, în primavara anului 2015, suspectul a mers în zona unui obiectiv militar de pe teritoriul României, observând cu atenţie căile şi punctele de acces, precum şi modalitatea în care acesta este îngrădit.

Alertă în România! Suspect de terorism, prins în Argeș. A transmis mai multe informații, despre o bază militară din Româ... Zile de foc în România. 1 iulie va intra în istorie cu cele mai ridicate temperaturi, pentru această perioadă. Peste 70 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x