Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Româncă ucisă şi aruncată într-un tomberon de iubitul ei urma să ajungă în România de Paşte. În urma ei o plâng doi copii și familia

O crimă oribilă şochează trei ţări. O româncă de 36 de ani, stabilită în Spania, a fost ucisă şi aruncată într-un tomberon de iubitul ei, un cetăţean olandez cu 23 de ani mai în vârstă. Poliţiştii i-au găsit trupul plin de răni într-un coş de gunoi din oraş.

Tânăra era de câţiva ani victimă a abuzurilor. Obţinuse chiar şi un ordin de protecţie împotriva bărbatului, dar a făcut greşeala fatală de a-l ierta. Doi copii au rămas acum orfani.

Alina Mocanu a trăit patru ani într-un coşmar. A cerut de mai multe ori ajutorul poliţiştilor din cauza iubitului ei, olandez. Individul, cu 23 de ani mai în vârstă era extrem de violant. În vara anului trecut, a obţinut chiar şi un ordin de protecţie împotriva lui.

Greşeala de a se întoarce la el a costat-o viaţa pe tânăra de 36 de ani din Călăraşi. Luni seara, poliţiştii din oraşul Moraira au găsit trupul femeii aruncat într-un tomberon. Era înfăşurat într-o pătură. Iubitul ei o înjunghiase de mai multe ori, până la moarte. Anchetatorii spun că Alina s-a luptat cu el, dar nu a reuşit să se salveze. Tânăra avea doi copii din alte relaţii anterioare. Un băiat de 14 ani, care locuia împreună cu ea şi cu asasinul, şi o fetiţă de nouă ani, rămasă în grija tatălui din România.

Femeia a plecat în străinătate de aici, din Satnoeni, Călăraşi, în urmă cu câţiva ani, atunci când a pierdut în instanţă custodia fetiţei ei. Pentru că trebuia să-i plătească pensie alimentară, a plecat în Spania, unde s-a anagajat la un restaurant.

Olandezul ar fi ucis-o din cauza geloziei, spune prietena tinerei. Chiar în urmă cu două săptămâni Alina i se confesase

Alina Mocanu urma să ajungă în România de Paşte. Trebuia să-i facă buletin fiului care abia împlinise 14 ani şi intenţiona să îşi recupereze şi fetiţa în instanţă. Asasinul ei, angajat al unei agenţii imobiliare şi fost marinar, şi-a recunoscut faptele şi a fost arestat.

Cazul tragic ne arată încă o dată cât este de important ca victimele violenţei domestice să ceară ajutorul. Şi să nu cedeze în faţa presiunilor agresorului. Statistice arată că cei mai mulţi dintre partenerii violenţi recidivează după ce sunt iertaţi.

Recomandari