Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Româncele plecate la muncă în Austria, abuzate cu acte în regulă: ”Trebuie să plătească dacă sunt hărțuite sexual!”

Mai multe românce plecate la muncă în Austria, unde îngrijesc bătrâni, trec prin momente dramatice și se plâng că sunt abuzate. 

Conform Antena 3, multe dintre româncele plecate la muncă în străinătate trăiesc un adevărat calvar, fiind obligate să rabde de foame ori să suporte agresiuni fizice. Altele, în schimb, trebuie să presteze servicii neplătite sau susțin că au fost hărțuite sexual.

Detalii înfiorătoare despre episcopul de Huși, arestat pentru agresiuni sexuale: "L-a violat pe seminarist în ziua în care și-a îngropat mama"

”Tu, chiar dacă aduci la cunoștință lucrurile astea, practic ești bun de plată, pentru că ești hărțuit sexual și vrei să ieși din contractul respectiv. Desfacerea contractului de muncă se poate face în mod unilateral de către anajator/colaborator, pe când dacă tu vrei să ieși din colaborare, practic trebuie să plătești niște penalități fără să existe o protecție propriu-zisă.

Contractele astea sunt degradante din punct de vedere uman”, a zis avocatul Adrian Cuculis.

Tara Reade, care-l acuză pe Joe Biden de o agresiune sexuală în anii '90, îi cere să se retragă din cursa la Casa Albă

De cele mai multe ori, contractele nu sunt semnate în România, înainte de plecare, ci pe drum, aproape de Austria, în microbuze sau prin benzinării. Nu au timp să le citească, nu le înțeleg și nu sunt informate cu privire la conținutul lor.

Abia ulterior află că actele pot conține clauze abuzive, spre exemplu să plătească mii de euro pentru că vor să schimbe familia care lucrează.

Recomandari