Antena Căutare

Muncitori români din Germania, amenințați că au dezvăluit ororile de pe plantațiile de sparanghel

Sute de români au plecat la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus. Cei mai mulți dintre ei merg pe plantațiile de sparanghel, acolo unde speră să câștige bani pentru a-și întreține familiile rămase în țară. Contractele de muncă, însă, nu sunt nelipsite de nereguli, spun oamenii, care s-au trezit în stradă în urma abuzurilor făcute de angajatorii nemți.

Potrivit Antena 3, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a solicitat un dialog cu Ministrul Afacerilor Externe pentru a discuta această problemă, după ce mai mulţi muncitori români au semnalat abuzurile făcute de angajatorii germani.

"Situația lor este complicată pentru că autoritățile nu au făcut nimic, în primul rând, ca să se asigure ce se va întâmpla în cazul în care vor exista incidente. Pentru că atunci când trimiți mii de muncitori sezonieri, din vina lor sau nu din vina lor, astfel de situații trebuiau prevăzute", a explicat jurnalistul care a stat de vorbă cu mulți dintre românii aflați la muncă în Germania, potrivit Antena 3.

Citește și: Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: Relaxarea măsurilor, din 15 mai - VIDEO

Oamenii s-au trezit în stradă, fără a putea reveni în România din cauza pandemiei

Ce se întâmplă cu oamenii dați afară? Preaviz de o zi și fără posibilitatea de a te întoarce în țară în aceeași zi", a explicat jurnalistul care a stat de vorbă cu mulți dintre românii aflați la muncă în Germania, potrivit Antena 3.

Preoți amenințați în altar cu o brichetă, pe post de pistol. Un bărbat din Tulcea, deranjat de slujbă, a vrut să-i pună ... A fost înregistrat primul caz de coronavirus de la Penitenciarul Jilava. Polițistul nu a intrat în contact cu nicio pers...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x