Antena Căutare

Am împrăștiat pesta porcină cu mâna noastră! România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină

Vânzarea ilegală de carne de porc şi lipsa de igienă din gospodării sunt motivele pentru care România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină. Asta scrie negru pe alb într-un document al autorităţilor europene.

Vânzarea ilegală de carne de porc şi lipsa de igienă din gospodării sunt motivele pentru care România are cei mai mulţi porci domestici afectaţi de pesta porcină. Asta scrie negru pe alb într-un document al autorităţilor europene, care atrag atenţia că tradiţia românilor de a creşte cel puţin un porc în curte a condus la situaţia dezastruoasă de astăzi.

O confirmă şi lupta - la propriu - dintre crescători şi veterinarii din judeţul Olt. În ultimele opt zile, scandalul a fost cuvântul de ordine aici. Oamenii au încercat cu orice preţ să-i împiedice pe medici să le sacrifice porcii, cu toate că, în zonă, fusese depistat virusul pestei porcine.

Timp de opt zile, sătenii din Ruşăneşti, judeţul Olt, au făcut scut în jurul veterinarilor veniţi să le sacrifice porcii. Abia acum, autorităţile pot lua măsuri.

Despre măsuri întârziate şi neputinţa autorităţilor din România este şi documentul Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară. Suntem singura ţară din Europa în care pesta a făcut ravagii în gospodăriile populaţiei.

Tot din document, aflăm şi motivele. Vânzarea de carne de porc pe sub mână este unul dintre ele.

Specialiştii ne recomandă să cumpărăm carne numai din locurile autorizate, cum sunt pieţele sau magazinele. De altfel, şi în raportul european se menţionează faptul că acest comerţ ilegal poate contribui la răspândirea pestei porcine. În industrie, se estimează că jumătate din carnea de porc de pe piaţă provine din comerţ ilicit.

Scandalul de la Maternitatea Giuleşti se extinde! Ies la iveală probleme grave din mai multe maternități din București... Biserica Piaristă din Cluj, unde fusese instalat Muzeul Lunii, închisă timp de trei zile, din cauza unor vizitatori neci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x