Antena Căutare

Romania, inghetata sub gerul siberian!

Gerul siberian a pus stapanire pe Romania! Meteorologii spun ca e cel mai friguros decembrie din ultimii zece ani. La inceput de iarna, temperaturile au scazut pana la minus 31 de grade la Intorsura Buzaului. Au crapat pietrele de ger si in restul tarii, unde mercurul termometrelor s-a incapatanat sa ramana la minus 20 de grade. Si nu doar ca nu se incalzeste. Urmeaza si alte fenomene meteo extreme.

Gerul a muscat adanc din Romania noaptea trecuta. La minus 31 de grade, aerul a fost de nerespirat la Intorsura Buzaului. Pe o asa vreme, sobele din locuintele oamenilor nu au pic de ragaz, nici ziua, nici noaptea.

La primele ore ale zilei, termometrele din Miercurea Ciuc au aratat minus 25 de grade. Nici cateva ore mai tarziu termometrele nu au fost mai generoase.

Gerul Bobotezei la mijlocul lui decembrie i-a luat prin surprindere si pe meteorologii de la polul frigului. A fost ceata, chiciura, zapada de 15 cm si cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna.

De obicei in luna decembrie temperaturile sunt mai blande, spun specialistii. Iarna aceasta bate insa record dupa record dupa ce la mijlocul lunii romanii au avut parte de zapada abundenta viscol si ger ca in Siberia.

Iar greul nu a trecut. Meteorologii ne avertizeaza ca urmeaza o noapte la fel de geroasa in aproape toata tara si din nou in depresiunile din estul Transilvaniei se vor inregistrat cele mai scazute valori, pana la minus 24 de grade. Inca suntem sub avertizarea meteo de vreme rece si vant puternic, pana maine seara la ora 18.00

Vestea buna e ca de sambata mai scapam de frig iar in noptile urmatoare nu vom mai vorbi de ger. Vestea proasta este ca in peisaj repar ploile si lapovita. Asta inseamna ca In multe zone ale tarii, unde pamantul este inghetat, este posibil sa apara fenomenul de ploaie inghetata care acopera totul intr-o platosa de gheata. Asa cum s-a intamplat la inceputul anului cand Bucurestiul s-a transformat intr-un imens patinoar.

Din ianuarie 2013, fumatul va fi interzis in mai multe spatii publice ... O taxa de acces pentru autostrazile A1 si A2 ar putea fi introdusa la anul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x