Antena Căutare

România, lovită de un val de aer polar! Când vine frigul și care vor fi regiunile afectate

România va fi lovită de un val de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea drastic de la mijlocul săptămânii viitoare. 

România va fi lovită de un val de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea drastic de la mijlocul săptămânii viitoare.

Astfel, începând de miercuri, vremea se va răci în nordul și estul țării, în Transilvania, Moldova și în Maramureș, iar joi, frigul se va extinde în toată țara, temperaturile coborând până la 20 de grade Celsius.

"Temperaturile scad la început în zona de nord a țării. Marți, când, de exemplu, în nordul Moldovei vor fi doar 16 grade, dar în sud peste 30 de grade Celsius, în Lunca Dunării - 34. Miercuri se răcește peste tot și cam așa rămâne până la sfârșitul săptămânii cu temperaturi în general până la 25 -26 de grade, în nordul moldovei și estul Transilvaniei să fie zile când în anumite după amiezi temperatura să nu treacă de 15-16 grade Celsius.", a declarat, la Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM, în cadrul unei emisiuni TV.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în nordul țării și în general deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în zonele sud-vestice. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 07.10.2019 – 14.10.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Şase spectatori au fost răniţi la un raliu în Craiova, după ce o maşină a derapat în afara traseului... Imagini revoltătoare! O mamă beată a căzut pe stradă, sub ochii fiului de șase ani, care îi ținea sticla cu bere: ”Iar a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x