Antena Căutare

Romania, raiul spagilor! "Micile atentii" oferite in spitale ajung la sute de euro

Romania e raiul spagilor. Daca nu dai, nu ai. E sloganul potrivit pentru romani. Ei muncesc primele 16 zile din an pentru altii. Ca sunt medici, profesori, asistente,infirmiere, nu conteaza. Statisticile arata ca cele mai multe spagi se dau in spitale. Adica, romanii fac, anual, rectificarea de buget pentru Ministerul Sanatatii.

Zece lei este pretul pe care il platesti brancardierului ca sa te strecoare mai repede la consultatie, la urgente. Iar daca nu ai de unde sa dai, stai si astepti ore bune ca sa fii consultat. De la brancardier, asistente si pana la chirurgi, cu totii accepta micile atentii de la pacienti.

Iar sumele care se dau prin spitale trec de ordinul sutelor de euro. O dovedesc romanii. Exista chiar si un site, unde oamenii spun cui si cat au dat spaga. Peste 50 la suta din respondenti au raspuns ca le-au dat spaga angajatilor din sanatate.

Pilele nu sunt mai ieftine nici in invatamant, un alt domeniu unde spaga face legea.

In anul 2002, spaga medie era undeva sub o suta de euro. Un an mai tarziu, in 2003, spaga a ajuns la o suta de euro. In 2005 a scazut, insa in 2013 spaga medie a atins cote maxime, mai exact a ajuns la aproape 400 de euro.

Autoritatile, fara mila pentru batrani! Din cauza birocratiei nu pot beneficia de ajutoarele cuvenite... Au nevoie de ajutor! Unsprezece suflete traiesc din pensia bunicii si din alocatiile copiilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x