Antena Căutare

România, sub teroarea unui virus devenit mortal! Tânără de 17 ani, UCISĂ de gripă!

O tânără în vârstă de 17 ani din judeţul Covasna a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 88, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

O tânără în vârstă de 17 ani din judeţul Covasna a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 88, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În cazul tinerei a fost confirmat virusul gripal tip A. Ea avea şi alte afecţiuni şi nu era vaccinată antigripal.

Numărul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns astfel la 88.

Potrivit datelor anunţate joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 26 februarie - 4 martie, la nivel naţional numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 141.069, cu 67% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.452) şi cu 4.5% mai mare faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (134.922).

De la începutul acestei ierni şi până în 4 martie au fost confirmate cu laboratorul 1.178 de cazuri de gripă, cele mai multe - 814 - fiind cu virus tip B.

Cele mai multe cazuri de gripă - 357 - au fost în Bucureşti, unde s-au înregistrat nouă decese. Tot nouă decese din cauza gripei s-au înregistrat şi în Bihor, unde au fost 50 de cazuri de gripă. Un număr mare de cazuri de gripă a fost înregistrat în Iaşi - 139, cu 12 decese, Argeş - 62, cu 3 decese, Constanţa - 98 de cazuri, cu un deces. La polul opus, se află judeţul Bacău, unde au fost doar trei cazuri de gripă.

Conform CNSCBT, până în 4 martie au fost vaccinate antigripal 988.817 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Adolescenții merg la școală cu arme. Bătaie între doi elevi, la un liceu din România. Ce au descoperit polițiștii... VREMEA 10 MARTIE 2018. Prognoza METEO București și în țară pentru SÂMBĂTĂ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x