Antena Căutare

Schimbări în Sănătate! Ce ar putea fi obligați să plătească românii, după modelul Uniunii Europene

Românii ar putea fi obligaţi să mai plătească un abonament pe care să îl folosească în clinicile private, după modelul altor ţări din Uniunea Europeană, a declarat Victor Costache, ministrul propus pentru sănătate. 

Victor Costache a mai declarat şi că a fost amânată coplata pentru spitalele private, pentru că sistemul nu era pregătit pentru aceste plăţi.

Costache lasă de înţeles, totodată, că tarifele pentru serviciile medicale vor creşte.

„Sunt unele servicii pe care, într-adevăr, trebuie să ajungem să le decontăm la tarife reale, deoarece ajungem iar să le plătim în străinătate. România nu mai este o țară închisă, în care să ne putem juca cu sănătatea poporului, după cum vrem. Românii circulă liber și dacă nu le lăsăm dreptul de a-și alege spitalul și medicul, și-l vor alege în altă parte.

Prorogarea acestei coplăți nu schimbă în niciun fel modul de funcționare a spitalelor private. Practic, ele vor funcționa cum au funcționat și în 2019 și în 2018. Prin prorogarea coplății, am limitat niște creșteri importante de coplată, într-un sistem ce nu era pregătit pentru acest lucru. Din 2020, va fi nevoie de coplată sau de asigurări complementare sau abonamnete de sănătate”, a spus Victor Costache.

Sursă video: Antena 3.

O elevă, lovită și amenințată cu arma, în căminul unui liceu din Iași! Un profesor a dat alarma la 112! Video... Un microbuz ce transporta copii cu dizabilități a făcut accident, în Constanța! Sunt mai multe victime | FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x