Antena Căutare

Zile libere pentru angajați în perioada sărbătorilor! Românii ar putea primi două minivacanţe de la stat!

În Luna Cadourilor, românii ar putea primii două minivacanţe de la stat! Asta pentru că Executivul ar dori să le ofere angajaţilor două zile de odihnă în plus. Care sunt zilele libere de care s-ar putea bucura angajaţii?

În Luna Cadourilor, românii ar putea primii două minivacanţe de la stat! Asta pentru că Executivul ar dori să le ofere angajaţilor două zile de odihnă în plus. Care sunt zilele libere de care s-ar putea bucura angajaţii?

Conform reporterului Observator, un calcul simplu arată că în total ar putea fi două vacanţe de câte 5 zile. Asta pentru că ajunul Crăciunului pică într-o luni.

Autorităţile ar putea decide să lege weekendul 22-23 decembrie de zilele libere 25 şi 26. Astfel, oamenii ar avea liber şi pe 24 decembrie.

După minivacanţa de Crăciun, angajaţii vor reveni la muncă joi şi vineri, după care urmează weekendul 29-30 decembrie. Ceea ce înseamă că ultima zi a anului pică tot într-o luni. Iar aici s-ar putea aplica acelaşi principiu ca de Crăciun: ziua de 31 decembrie ar fi liberă şi s-ar lega cu weekendul şi zilele de 1-2 ianuarie.

Aşadar, încă o minivacanţă de 5 zile, de această dată, de Revelion. Însă, potrivit legii, acolo unde angajaţii nu pot sta mai mult în minivacanţe decât la muncă, angajatorul este obligat să acorde noile zile libere în următoarele 30 de zile sau să plătească dublu orele lucrate de Crăciun şi de Revelion.

Job-ul pentru care bat mii de români. Salariul pentru un debutant depășește 3.000 de lei!... Cumplit! O fetiţă de zece ani a murit după ce a fost strivită de un dulap, la un centru de plasament din Capitală. Totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x