Antena Căutare

Românii care sună abuziv la 112 ar putea primi pedepse drastice. O lege adoptată de Senat prevede amenzi de opt ori mai mari și plata între 25-100% a costului intervenției

Românii care sună abuziv la 112 ar putea primi pedepse drastice. O lege adoptată de Senat prevede amenzi de opt ori mai mari și plata între 25-100% a costului intervenției.

Românii care sună abuziv la 112 ar putea primi pedepse drastice. O lege adoptată de Senat prevede amenzi de opt ori mai mari și plata între 25-100% a costului intervenției.

Numărul apelurilor false la 112 a crescut îngrijorător, aproape zilnic zeci de agenți sunt agrenați în căutarea unor presupuse victime care susțin că au fost sechestrate. Însă de cele mai multe ori, la finalul acestor intervenții totul se dovedește a fi o glumă proastă.

Cele mai multe farse vin de la copii, iar poliția le cere părinților să îi învețe pe cei mici că printr-un astfel de apel pot mobiliza forțele speciale care în unele cazuri nu pot ajunge la adevăratele intervenții.

„Pe cale de consecință, stimați cetățeni, venim în fața dumneavoastră pentru a vă cere spriijin și înțelegere. Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care la un moment dat au nevoie de ajutor.”

Apelarea abuzivă la 112 și transmiterea de mesaje abuzive se vor sancționa cu o amendă de la 1.000 la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 până la 200 de ore de activități în folosul comunității.

Recidiva în interval de un an de la sancționare se pedepsește cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei sau prestarea de la 200 la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Scafandru pompier al ISU, salvator de vieți și în concediu. „Mihaela, băieții aia doi se îneacă. Ține tricoul că intru d... Un tată a încercat să își salveze cei doi copii de la înec, însă a dispărut în mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x