Antena Căutare

MAE, avertisment de ultimă oră pentru români. Motivul pentru care oamenii așteaptă până la șase ore la graniță

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sunt nevoiți să aștepte la graniță până la șase ore, potrivit unei avertizări emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

MAE, avertisment de ultimă oră pentru români. Motivul pentru care oamenii așteaptă până la șase ore la graniță
MAE, avertisment de ultimă oră pentru români. Motivul pentru care oamenii așteaptă până la șase ore la graniță

Potrivit unui comunicat de presă, tranzitarea teritoriului Bulgariei este permisă doar pentru întoarcerea în statul de reședință și numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

Conform reglementărilor în vigoare, cetățenii români pentru care se permite tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria trebuie să informeze în prealabil Ambasada României la Sofia, care, cu sprijinul Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, obține acordul Ministerului bulgar al Afacerilor Interne cu privire la punctele de trecere a frontierei pentru intrare, respectiv ieșire pentru trecerea în regim de tranzit.

Aglomeraţie în punctele de trecere a frontierei, şi pentru autoturisme, şi pentru camioane/ La Nădlac maşinile aşteaptă 240 de minute pentru intrarea în România

„Având în vedere numărul foarte mare de solicitări de aprobare a intrării/tranzitului pe teritoriul Republicii Bulgaria, MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să tranziteze teritoriul Republicii Bulgaria în scopul întoarcerii în statul de reședință să informeze Ambasada României la Sofia cu minimum 48 de ore înainte de data sosirii în Bulgaria, pentru a putea efectua demersurile necesare pe lângă autoritățile bulgare cu privire la traseul de tranzit”, arată oficialii MAE, într-un comunicat de presă.

Astfel, cetățenii români sunt rugați să transmită o solicitare pe adresa de e-mail a Secției Consulare a Ambasadei României la Sofia: [email protected]. Solicitarea transmisă trebuie să conţină următoarele informaţii:

  • numele şi prenumele persoanelor;
  • numărul paşaportului / seria şi numărul cărţii de identitate;
  • data intrării pe teritoriul Bulgariei (data şi ora zborului, dacă este cazul);
  • traseul tranzitului (punctul de intrare, respectiv punctul de ieşire în/din Bulgaria);
  • dacă este disponibil, numărul de înmatriculare al mijlocului de transport care asigură deplasarea pe teritoriul Bulgariei.

„Jos Guvernul! Mergem pe jos până la București și îi dăm jos pe toți” Mii de oameni așteaptă de zeci de ore în Vama Nădlac

MAE menționează că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Lista tuturor farmaciilor din România de unde se va putea cumpăra Euthyrox începând din 20 mai. 5.000 de cutii... 30 de măști oferite gratis pentru fiecare cetățean român. În ce condiții ar putea fi acordate de Ministerul Sănătății...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x