Antena Căutare

Românii au cele mai puține zile libere din Uniunea Europeană. Când vor beneficia angajații de o minivacanță 

Românii au mai puţine zile libere, anul acesta, în comparaţie cu angajaţii altor ţări din Uniunea Europeană.Tocmai de aceea, nu trebuie ratată nicio ocazie de relaxare.  La malul mării, vremea este perfectă pentru plimbări pe plajă şi şedinţe foto pe faleza cazinoului. 

Sub razele calde de primăvară, litoralul a prins, astăzi, viaţă. În timp ce copiii s-au jucat în nisip, tinerii au ales să facă sport pe plajă. Indiferent de activitate, ţinuta cât mai lejeră a fost obligatorie.

”Săptămânile astea am avut liber de la facultate, noi fiind la facultatea de medicină. Şi am zis că dacă tot nu se fac laboratoare să dăm o fugă la mare.”, a mărturisit o tânără.

Cu o vreme ca de final de mai, mulţi au început să se gândească la concedii.

”Dacă ar fi să le luăm în ordine, cel mai bine vândute, începem cu 1 mai, după care Rusaliile, după care vacanţa de Paşte. În perioada de Paşte, undeva la 200-300 de euro de persoană. De 1 Mai şi de Rusalii, tarifele pleacă cam de la 150 de lei de persoană pe zi într-un hotel de trei stele. Cei care fac rezervări din timp au reducere de 20 la sută.”, declară Aurelian Marin, manager agenție de turism.

Prima mini-vacanţă este în aprilie, de Paşte. Vinerea Mare este liberă, la fel şi ziua de luni. Întâi mai pică fix într-o zi de vineri, aşadar vom avea parte de un weekend prelungit. De cealaltă parte, însă, 1 iunie este luni, şi atunci va fi liberi, iar 8 iunie este a doua zi de Rusalii. În total, în anul 2020, românii au 15 zile libere.

Anul trecut, am avut cu o zi în plus de relaxare. Prin Hotărâre de Guvern, 30 aprilie a fost punte între Paşte şi 1 mai. Astfel s-a legat o minivacanţă de şase zile.

Din 2018, în calendarul sărbătorilor permanente a fost trecută şi Vinerea Mare.

Iar de trei ani, Ziua Unirii Principatelor Române este şi ea zi liberă.

Cei care lucrează în aceste zile trebuie să primească, potrivit Legii, fie liber, fie un spor care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază.

În ceea ce privește numărul de zile libere în alte state din Europa, maltezii au cele mai multe, și anume 36. Spaniolii au 34, bulgarii și polonezii, 33, iar germanii 29.

Prima zi pentru înscrierea la clasa zero. Ce trebuie să știe părinții elevilor din învăţământul primar... Mai multe persoane şi o firmă au fost acuzate de procurori pentru deversarea ilegală a sute de tone de deşeuri. Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x