Antena Căutare

Care sunt cele mai căutate domenii de muncă în România? Cei care au venit din străinătate vor neapărat un job

Ne-am mai relaxat cu toții, așa că a început să crească și interesul pentru un nou loc de muncă sau cel puțin pentru evaluarea ofertelor angajaților. Sunt sute de mii de oameni în țară doritori să se angajeze.

Ne confruntăm cu cea mai mare rată a șomajului din ultimii doi ani și jumătate, iar în ultimele două luni, peste 1 milion de români s-au întors în țară.

Luna mai a adus o creștere a numărului de aplicări, peste 50% față de luna anterioară, o lună total amorțită din cauza pandemiei de coronavirus. Comparația este relevantă doar urmărind ccererile de anul trecut, din 2019, care arată că 45% dintre români și-au căutata un job în luna mai.

Schimbare majoră la Facebook! Cuvintele pentru care se va da block, automat

Cât despre preferințe, dacă în lunile anterioare, cele mai multe căutări erau pentru joburile de acasă, în luna mai, angajații români au fost mai puțin interesați de această opțiune. În ceea ce privește domeniul de activitate, candidații s-au uitata mai ales la companiile din zonele de: transport, finaciar, inginerie, vânzări și domeniul medical.

Noul calendar: Cine nu va avea liber luni, de Rusalii! Weekendul prelungit nu este pentru toată lumea

Au fost peste 150 de mii de căutări pentru aceste domenii. Chiar dacă sunt aproape 1,3 milioane de români care s-au întors în țară în ultimele două luni, în principal din cauza pierderii locului de muncă din străinătate sunt și cei care se simt pregătiți să se întoarcă.

Melodia lansată de soții Stegaru, în preferințele muzicale ale ascultătorilor din România! Ce mesaj le transmite Vulpița admiratorilor ei! |FOTO

Au fost înregistrate peste 20.000 de aplicări în acests sens.

Noi controverse despre termoscanare: "Se preiau informații personale, prin amprenta facială, și se transmit mai dep... Alocațiile copiilor din România, comparate cu cele din alte țări. Câți bani primesc minorii din alte state – VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x