Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Rudele au deschis sicriul unui bărbat ucis de coronavirus, în timpul înmormântării: „Uitați ce se întâmplă! Ne obligă!” S-au ales cu dosare penale

Scene incredibile, filmate în timpul unei înmormântări, la Suceava. Rudele bărbatului decedat, care fusese diagnosticat cu noul coronavirus, au desigilat sicriul, în cimitir.

Rudele au deschis siciriul unui bărbat ucis de coronavirus, în timpul înmormântării: „Uitați ce se întâmplă! Ne obligă!”

Bărbatul decedat avea 41 de ani și s-a stins din viață în spitalul din Suceava. Avea cancer și fusese diagnosticat și cu COVID-19, potrivit autorităților.

Ca în cazul tuturor celor care mor în urma infecției cu noul coronavirus, sicriul ar fi trebuit să rămână sigilat, pentru a preveni răspândirea virusului. Rudele bărbatului l-au desigilat, în timpul înmormântării.

Poliţia a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, a confirmat incidentul șocant de la Gura Humorului și a precizat că a fost deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, fără a da mai multe detalii, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat de familie la finalul săptămânii trecute. În documentele de înhumare, între cauzele decesului ar fi trecute cancer şi COVID-19. Conform procedurilor, sicriul trebuia să rămână sigilat.

Oamenii ar fi încercat să își justifice gestul spunând că nu au fost informate că n-au voie să ridice capacul coşciugului.

Marţi, 30 iunie, la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică. Inspectorii trebuie să identifice persoanele care au participat la înmormântare.

În timpul înmormântării, unul dintre participanți a intrat în direct, pe Facebook, din cimitir, și a început să strige că bărbatul ar fi murit, de fapt, de cancer.

„Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus Marin Suciu.

Recomandari