Căutare Live

Rugăciune puternică de rostit în Sâmbăta Morților 2022. Ce rugăciune spun credincioșii pentru mântuirea sufletelor celor adormiți

Sâmbăta Morților 2022 sau Moșii de vară 2022 pică în acest an pe 11 iunie, mereu cu o zi înainte de marea sărbătoare a pogorârii Sfântului Duh, Rusaliile

Moșii de vară cad în acest an pe 11 iunie, în sâmbăta de dinainte de Rusalii. Creștinii ortodocși de pretutindeni cinstesc această sărbătoare.

Shutterstock

Credincioșii creștini de pretutindeni sărbătoresc cu o zi înainte de Rusalii Sâmbăta Morților, zi sfântă în care ei fac pomeni, parastase și împart mâncăruri pentru cei dragi care au trecut în neființă.

Rugăciune puternică de rostit în Sâmbăta Morților 2022

Slujbele de pomenire care se săvârșesc în această zi sunt menite să le aducă lumină și pace tuturor celor din familie care au treccut în neființă. Credincioși rostesc rugăciuni și își amintesc de cei dragi care s-au stins din viață. În această zi de pomenire a morților, credincioșii trebuie să împartă mâncare pentru rudele lor decedate, să aprindă lumânări pentru a le lumina lor calea. Mâncarea se va împărți cu tot cu vase frumos decorate cu flori.

„Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu Prea drept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul și Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în Rai.

Citește și: Moșii de vară 2022: Tradiții și obiceiuri de moși care s-au păstrat din bătrâni. Ce bucate alese se împart în această zi

Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu.

Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor mele, și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta. Așa, Doamne, primește umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari, și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima; care împreună cu ucenicii și cu mironosițele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți și la înălțarea Ta Te-au văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.

Îndură-Te, Doamne, și de cei vii și de cei răposati, pentru rugăciunile Sfinților Tăi, către care zic și eu, nevrednicul: O, fericiți servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetați a vă ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință.

Nu încetați a vă ruga, pentru că prin rugăciunile voastre, păcătoșii să câștige iertare, săracii ajutorul, întristații mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înțelepciune, cei tulburați liniște, cei asupriți ocrotire, și toți împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste și închinăciune în veci. Amin!”

Inflaţia a ajuns la 14,5% în luna mai. Ce produse au înregistrat creșteri record. Uleiul s-a scumpit cu 44%, iar cartof... Au fost confirmate în România trei cazuri de infectare cu o subvariantă a Omicron din Africa de Sud. Cât de severă este...
Parteneri
Bulion de roșii cu ardei capia copți
Catine.ro
Ultimele știri
x