Antena Căutare

Rugăciunea care trebuie rostită astăzi, de Înălţarea Domnului. Ce minuni face pentru credincioși

Rugăciunea specială pe care să o rostești de Înălțarea Domnului. În această zi de sărbătoare, credincioșii pot rosti o rugă care poate face minuni dacă este spusă din suflet, cu credință. Se spune că această rugăciune are mare putere dacă este rostită astăzi, iar cei o rostesc vor fi răsplătiți.

rugaciune biserica
Rugăciunea specială pe care creștii pot să o rostească de Înălţarea Domnului | Shutterstock

Creștinii celebrează în această zi Înălțarea Domnului, o sărbătoare care semnifică împlinirea a 40 de zile de la Învierea Domnului Iisus Hristos. Ca în orice zi de mare sărbătoare, enoriaşii merg la biserică pentru a se ruga, iar tradiția spune că dacă se rostește o rugăciune specială în această zi, credincioșii vor fi răsplătiți și vor avea parte de bunăstare.

Citește și: Rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare seară. Se spune că este cea mai puternică rugă pentru credincioși

Ruga poate face minuni dacă este rostită cu credință și convingere și se spune că aceasta are mare putere dacă este rostită astăzi. Tot conform datinilor, această rugăciune este cunoscută drept cea care „deschide porţile Cerurilor.”

În această zi, o altă tradiție este reprezentată de mersul la cimitir şi aprinderea lumânărilor la mormintele celor care au trecut în neființă.

Rugăciunea care trebuie rostită astăzi, de Înălţarea Domnului

„Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălţimile cereşti pentru a noastră mântuire şi hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele şi prealuminoasele zile ale învierii Tale şi, iarăşi, după săvârşirea slujirii Tale pământeşti, Te-ai înălţat cu slavă de la noi la ceruri şi ai şezut de-a dreapta lui Dumnezeu şi Tatălui!

În această senină şi atotluminoasă zi a Dumnezeieştii Tale Înălţări la ceruri, pământul prăznuieşte şi saltă, cerul se bucură astăzi de Înălţarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită şi căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată şi înălţată la ceruri. Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte şi tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei?

Învredniceşte-ne şi pe noi, neputincioşii, care gândim încă la cele pământesti şi săvârşim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoşătoarea Ta înălţare la cer, grijile cele trupeşti şi cele lumeşti să le lepădăm şi împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer şi, cu toată inima şi cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălaşul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini şi călători, plecaţi din casa Părintească în ţara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălţarea Ta, să însufleţeşti conştiinţa noastră, să ne scoţi din robia acestui trup şi a acestei lumi păcătoase şi să ne învredniceşti să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământeşti; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ţie, Domnului şi Dumnezeului nostru, să-Ţi slujim şi să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului şi trecând vămile văzduhului, să dobândim cereştile Tale locaşuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii şi Îngerii şi cu toţi Sfinţii, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început şi cu Preasfântul şi Bunul şi de Viaţa Făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin".

Citește și: Rugăciunea puternică pe care să o rostești de Buna Vestire. Vei avea parte de bunăstare sufletească și trupească

Rugăciunea făcătoare de minuni către Fecioara Maria

Totodată, creștii pot rosti și o rugă către Fecioara Maria, pentru liniște sufletească și înlăturarea tuturor problemelor din viață.

„Tu, Fecioară, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, auzi-ne pe noi cei ce ne rugăm ție! Și arată mila ta. Roagă pe Fiul tău să ne izbăvească de tot răul. Și ne scapă pe noi de toate năpastele, de boală, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de venirea altor neamuri asupra noastră și de războiul cel dintre noi, de toate durerile și tot necazul.

Ca să nu fie împuținați robii tăi nici cu răni, nici cu îngrozire, nici cu dreapta mânie a lui Dumnezeu. Ci îi păzește și îi mântuiește cu mila ta. Căci te rogi pentru noi și pentru buna întocmire a văzduhului, spre vremi aducătoare de roadele cele de folos, pe care le dăruiești nouă.

Izbăvește, ridică și miluiește din toate nevoile, Stăpână preamilostivă, Născătoare de Dumnezeu prealăudată, pe cei ce sunt în primejdii. Adu-ți aminte de robii tăi și nu trece cu vederea lacrimile și suspinarea lor. Ci ne înnoiește pe noi cu bunătatea ta, ca să ne mângâiem cu mulțumire, aflându-te pe tine ajutătoare. Milostivește-te, Doamnă Preacurată, spre ajutorul poporului celui binecredincios.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi! Ajută-ne, Maică a lui Dumnezeu! Că tu ești, Doamnă, slavă a celor cerești și ajutătoare a pământenilor. Tu ești nădejdea și folositoarea tuturor celor ce aleargă la tine și cer ajutorul tău cel sfânt; tu ești rugătoarea cea fierbinte către Fiul tău și Dumnezeul nostru, că rugăciunile Maicii mult pot spre îmblânzirea Stăpânului. Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, și acum și pururea și-n vecii vecilor, Amin!”.

Rezultate Loto 25 mai 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... (P) Cum să alegem un cămin de bătrâni care să se simtă ca acasă pentru seniori?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x