Antena Căutare

Rusalii 2023. Rugăciunea care trebuie rostită astăzi. Este cea mai puternică rugăciune și îți va îndeplini toate dorințele

Rusaliile sunt o sărbătoare imoportantă cu o însemnătate aparte. Astfel, rugăciunile rostite astăzi sunt mai puternice. Iată care este rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o spună neapărat azi.

colaj foto rugăciunea de rusalii Galerie
Rusaliile sunt o sărbătoare imoportantă cu o însemnătate aparte. Astfel, rugăciunile rostite astăzi sunt mai puternice. Iată care este rugăciunea pe care credincioșii trebuie să o spună neapărat azi. | Shutterstock

Sărbătoarea Rusaliilor marchează Pogorârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Această sărbătoare are loc în fiecare an la 50 de zile de la Paște și pică mereu într-o zi de duminică.

Tradiția spune că în această dumincă credincioșii merg la biserică, iar rugăciunile spuse azi au o mare însemnătate. Iată care este rugăciunea pe care ar trebui să o rostească fiecare creștin azi. Ae spune că te păzește de rele și îți va îndeplini toate dorințele.

Felicitări și mesaje de Rusalii 2023. Cele mai frumoase urări și imagini pentru 4 și 5 iunie

Rugăciunea către Duhul Sfânt care se spune în dimineața zilei de Rusalii

„Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru.

Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci.

Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!".

Rusalii 2023: Tradiții, obiceiuri și superstiții pe 4 și 5 iunie. Ce nu se face duminică și luni

Felicitări și mesaje de Rusalii 2023. Cele mai frumoase urări și imagini pentru 4 și 5 iunie... Rezultate Loto 4 iunie 2023. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x