Antena Căutare

S-a stins din viaţă cea mai bătrână femeie din România: Tanti Miţi avea 108 ani! L-a cunoscut pe George Coșbuc și a prins ambele Războaie Mondiale.

Maria Ana Morariu sau Tanti Miţi, aşa cum îi spuneau cei care o cunosc, a decedat ieri la vârsta de 107 ani şi aproape 11 luni. Ultimii ani din viaţă şi i-a trăit la căminul de bătrâni din Gherla, acolo unde avea mulţi prieteni.

Născută pe 21 iunie 1912, chiar înaintea formării României Mari, Tanti Miţi a prins ambele Războaie Mondiale. L-a cunoscut chiar şi pe scriitorul George Coşbuc, care îi vizita deseori tatăl, primar al oraşului Gherla în anii '30.

Nu a fost căsătorită niciodată şi nici nu a avut copii. A provenit însă dintr-o familie longevivă, pentru că şi bunicii ei au trăit până la 105, respectiv 106 ani.

Are 112 ani și 344 de zile! Cel mai bătrân bărbat din lume a dezvăluit cele două „ingrediente” ce garantează o viață lungă și fericită

A fost conştientă până în ultima clipă, nu suferea de nicio boală grea, dar se deplasa cu greu din cauza durerilor de picioare. Le spunea, însă, tuturor că de la genunchi în sus se simte ca la 30 de ani. Înmormântarea va avea loc mâine în cimitirul din Gherla, dar într-un cadru restrâns, conform ordonanţelor militare.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut ... Situație gravă: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Neamț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x