Antena Căutare

Salarii mai mari și sporuri însemnate pentru această categorie de români! Cine sunt persoanele care vor beneficia de creșteri salariale

Următoarele luni se anunță excelente pentru sute de mii de români, care vor beneficia de creșteri salariale, dar și de tichete de masă. 

Următoarele luni se anunță excelente pentru sute de mii de români, care vor beneficia de creșteri salariale, dar și de tichete de masă.

Astfel, potrivit unei decizii luate de Guvernul României și de Sindicatele din Învățământ, profesorii vor beneficia de salarii mai mari, dar şi de tichete de masă. Ba mai mult, vor avea, de asemenea, un spor pentru suprasolicitare neuropsihică.

Conform Capital.ro, norma de hrană va crește, de asemenea, în limita a două salarii minime pe economie. În ce priveşte valoarea normei de hrană, faţă de luna decembrie 2018, suma va ajunge la 3.800 de lei. Norma de hrană s-ar putea mări însă cu peste 300 de lei brut lunar la salarii, cu condiţia ca beneficiarii să aibă toate zilele lucrate.

Aşa se face că suma ar putea ajunge la 4.160 de lei. Astfel un profesor cu studii superioare şi grad didactic I, cu minin 20 de ani vechime, care avea în decembrie 2018 un salariu brut de 5.049 lei, va primi de la 1 ianuarie 5.376 lei, o creştere de 327 de lei.

Profesorii iau salarii mai mari, tichete de masă, dar şi un spor de 10% de solicitare neuropsihică, astfel că în 2019 ei îşi vor rotunji veniturile considerabil.Pe lângă majorarea salarială aceşti a vor primi şi normă de hrană, adică tichete de masă şi vor avea un spor special de solicitare neuropsihică în valoare de 10%. Din păcate, acest spor de 10% pentru suprasolicitare neuropsihică îl primesc doar profesorii.

Acesta nu se acordă, însă, şi personalului de conducere, îndrumare şi control, deşi şi acesta are rol de predare.

Alertă în România! Apa de la robinet pune iar autoritățile pe jar! Ce s-a descoperit... Regula bacșișului se schimbă! Ce trebuie neapărat să afle românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x