Antena Căutare

Salarii umilitoare pentru functionarii publici din Bihor: 200 de ron pe luna

50 de functionari publici din Bihor se afla din septembrie intr-o situatie disperata, acestia sunt platiti cu salarii intre 200 si 800 de RON.

In urma acestei situatii, doamna Chis, functionar public din Oradea a intrat de 2 zile in greva foamei.

„Am decis sa intru in greva pentru situatia care s-a creat la noi in CJ Bijor. In urma taierilor salariale s-a ajuns la un salariu modic, intre 2mil-8 mil. 50 de persoane primesc sub minim pe economie, sub 400 de RONi. Este umilitor pentru functionarii publici", a spus aceasta.

Inainte de taierea de 25% acestia primeau 1100 Ron. La aceasta suma s-au mai aplicat niste taieri care vin sa corecteze o greseala in contractul colectiv de munca in 2009, pentru faptul ca in 2008 angajatii au primit niste drepturi speciale care nu li se cuveneau. Decizia a venit in urma unui control al Curtii de Conturi.

Taierile salariale s-au aplecat din septembrie.

"E sinucidere curata, este un sinucid ce s-a intamplat la noi. Cum sa traiesti din acesti bani cu doi copii? Daca traiesc eu imi maresc cheltuiala, daca nu traiesc nu mai exista cheltuieli. Nu cumpar absolut nimic. Nu mi s-a mai intamplat niciodata sa traiesc asa ceva. Conducatorilor tarii le-as dori sa traiasca macar o zi cu acesti bani", a spus doamna Chis, femeia care se afla in greva foamei.

Femeia trebuie sa plateasca si o rata lunara la casa.

Foto: Captura Antena3

VIDEO! Saracia din Romania: 4 candidati pe un post de maturator in Craiova... Criza: Peste 73% dintre romani au renuntat sa mearga la medic in 2010...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x