Antena Căutare

Bolnavii de coronavirus din Timișoara, tratați în unitatea mobilă cumpărată de Fundația Mereu Aproape. Primarul orașului: ”Am fost asediați!”

România a ajuns într-o situaţie critică, iar în astfel de momente, este nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Încă o unitate mobilă de Terapie Intensivă vine de astăzi în sprijinul medicilor şi al pacienţilor din Timişoara. Sunt 12 paturi în plus şi echipamente complete pentru bolnavii care au ajuns să lupte pentru o gură de aer. Spitalul mobil nu ar fi putut fi cumpărat de Fundaţia Mereu Aproape dacă voi nu aţi fi spus "Ajut eu" în cadrul Teledonului dedicat eroilor în alb. 

În cel mai greu moment prin care trece România de la începutul pandemiei, salvarea vine pe roţi. Şi opreşte acolo unde este cea mai mare nevoie de ea.

Secţia mobilă de Terapie Intensivă funcţionează deja în curtea spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. În secţii, nu mai este nici măcar un loc liber pentru bolnavii de coronavirus, iar în ultimele zile, medicii au fost nevoiţi să transfere pacienţii spre alte spitale de suport. Numărul cazurilor a crescut alarmant în tot judeţul odată cu relaxarea din ultimele săptămâni. Sunt 765 de cazuri în total. 72 de oameni au fost testaţi pozitiv numai de ieri până astăzi.

Declarațiile lui Raed Arafat, confirmate. 889 de cazuri de coronavirus, în România, în ultimele 24 de ore. Aproape 300 de pacienți sunt la ATI

”Dacă vorbim despre bolnavii internaţi pe secţii, avem acum 70 de pacienţi. Acum trei săptămâni aveam aproape 6 şi ne pregătem să devenim spital Covid. Acum avem 70!”, declară Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș.

”Noi eram aici de-a dreptul asediaţi, aveam o mulţime de bolnavi din toată ţara, mai ales din judeţele învecinate. O mulţime! 12 bolnavi în stare gravă vor putea fi trataţi în spitalul mobil. Pacienţi pentru care o gură de aer înseamnă o adevărată luptă vor beneficia de instalaţii de oxigen şi sisteme de ventilaţie precum cele din spital.”, declară Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Insula Thassos, plină de turiști români. Tinerii nu s-au speriat de cazurile de coronavirus: ”Aici se respectă distanța socială!”

Camionul de Terapie Intensivă mobilă a fost cumpărat de Fundaţia Mereu Aproape din donaţiile strânse în urma teledonului Români Împreună şi este un ajutor nesperat pentru sistemul medical îngenuncheat de epidemie.

România are în total patru astfel de spitale mobile şi toate funcţionează în oraşe care înregistrează creşteri alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus. Celelalte trei sunt în Galaţi, Ploieşti şi Bucureşti.

Insula Thassos, plină de turiști români. Tinerii nu s-au speriat de cazurile de coronavirus: ”Aici se respectă distanța ... Un român a murit la ATI, după ce a refuzat să fie tratat. Cum s-a justificat în fața decizia ”Spunea că facem experiment...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x