Live acumDragoste de tata
Prime Time 20:00Film: Asasin american

Sănătatea sexuală, un lux în unele țări. Prețul prezervativelor se dublează la fiecare 26 de zile

Biblioteca Globală de Medicină a Femeii a confirmat faptul că 600.000 de femei din lume mor în fiecare an din cauza sarcinii, dintre care 75.000 din cauza avorturilor. Aproximativ 200.000 din decese sunt cauzate de lipsa unei educații sexuale corecte sau indisponibilității măsurilor contraceptive.

Biblioteca Globală de Medicină a Femeii a confirmat faptul că 600.000 de femei din lume mor în fiecare an din cauza sarcinii, dintre care 75.000 mor din cauza avorturilor. Aproximativ 200.000 din decese sunt cauzate de lipsa unei educații sexuale corecte sau indisponibilității măsurilor contraceptive.

Este cazul Venezuelei, unde prezervativele costă 169 de dolari. Un lux pentru oamenii de rând care nu își permit această sumă pentru un obiect atât de comun și necesar.

Din cauza lipsei de măsuri contraceptive numărul de boli cu transmitere sexuală, sarcinile nedorite dar și sarcinile în rândul adolescenților au cunoscut o creștere considerabilă.

În prezent există un număr mare de persoane care încearcă să achiziționeze prezervative de pe rafturile magazinelor, iar acest lucru face ca prețul acestora să se dubleze la fiecare 26 de zile.

Contraceptivele orale și prezervativele au fost disponibile gratuit în spitalele publice sau prin programele guvernamentale. Cu toate acestea, proiectul a fost suspendat. Stocul de prezervative din Venezuela a scăzut cu 90% din 2015 până în 2018.

Multe femei s-au simțit nevoite să opteze pentru sterilizarea permanentă, iar acest fapt a creat o listă cu 500 de femei.