Antena Căutare

Șapte medici din Brașov, cercetați pentru abuz în serviciu și fals intelectual! Au acordat avize de aptitudini unor persoane pe care nu le-au examinat

Șapte medici din Brașov sunt cercetați pentru abuz în serviciu și pentru fals intelectual, după ce au semnat documente și au acordat avize de aptitudini pe care nu le-au examinat. 

Șapte medici din Brașov sunt cercetați pentru abuz în serviciu și pentru fals intelectual, după ce au semnat documente și au acordat avize de aptitudini pe care nu le-au examinat.

Conform polițiștilor de la Inspectoratul Județean Brașov - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză, în calitate de medici care își desfășurau activitatea în cadrul unei comisii medicale, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația în vigoare, care presupun obligația de examinare medicală a persoanelor care s-au adresat unității în cauză, în vederea obținerii avizelor de aptitudini medicale sau a celor psihologice în cazul conducătorilor auto.

Citește și: Medicina de familie este în „colaps total”! Pacienții, puși pe drumuri degeaba, medicii fac ture de noapte ca să valideze bilete de trimitere și rețete

De asemenea, medicii specialiști, membri în comisie, figurează angajați ai societății comerciale și și-ar fi desfășurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unități/cabinete medicale, nefiind prezenți la sediul persoanei juridice percheziționate.

Se pare că aceștia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea și parafarea fișelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale.

Citește și: Statul ar putea acorda mai multe zile libere. Concediu de 42 de zile pentru mai multe categorii de bugetari

În urma perchezițiilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din Brașov, au fost descoperite și ridicate mijloace de probă care atestă activitatea infracțională și care prezintă inters pentru soluționarea cauzei. Polițiștii au condus la audieri 15 persoane. Ulterior, la data de 17 iulie 2019, procurorul a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile față de cei șapte medici.

Un polițist din Timiș aflat într-o misiune a fost înjunghiat în picior cu un cuţit... Aproape un milion de euro! Marele premiu la Loto s-a câștigat cu un bilet de 15,5 lei, jucat în județul Bacău...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x