Antena Căutare

Cât câștigă, de fapt, un dascăl? Șapte milioane de euro, bani obținuți de profesori din meditații. Părinții alocă și 2.000 de lei

Tot mai mulți părinți își trimit copiii la ore suplimentare, realizate contra cost, în afara programului școlar, pentru aprofundarea cunoștințelor. Astfel, profesorii ajung să strângă bani frumoși, pe lângă salariul câștigat la școală. Cele mai mari sume se câștigă în Capitală, apoi în județul Mureș. 

Profesorii care dau meditații au obligația să depună declarație de venit

Potrivit declarațiilor de venit depuse la ANAF, în 2019, pentru veniturile suplimentare obținute în 2018 din meditații, 4.135 au obținut bani prin această metodă. Edupedu.ro a centralizat datele de la Fisc și, în total, sunt venituri declarate în valoare de 35.325.388 de lei, echivalentul a peste 7 milioane de euro.

Cele mai multe declarații de venit din meditații au fost depuse în județul Cluj, urmat de București și de județul Bihor, iar cele mai mari sume au fost declarate în București și Mureș.

Citește și:

Ce salariu încasează Carmen Iohannis din meseria de profesor. Prima Doamnă predă engleza la un Colegiu din Sibiu

Cea mai mare sumă medie obținută oficial din meditații a fost în București, 17.471 de lei, urmat de județele Mureș (15.2014 lei) și Timiș (13.243 lei).

Piața meditațiilor fiscalizate este cel mai dezvoltată în Transilvania, unde sunt cei mai mulți profesori care își declară veniturile din meditații, potrivit analizei Edupedu.ro.

150 de lei pe lună, media bugetului alocat de părinți, lunar

Cel mai mult cheltuie părinţii elevilor de gimnaziu, peste 2.000 de lei.

În 2010, piața meditatiilor se ridica la 300 milioane de euro anual.

Școlile și grădinițele nu sunt obligate să obțină autorizație ISU de incendiu. “Nu mai depinde de obținerea autorizației... Fără minivacanță de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. Zile libere rămase până la finalul lui 2019...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x